Η Λεωφόρος δίνει πρόκριση και… μεταγραφές!

Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μετέφερε ο Παναθηναϊκός την υπόθεση της πρόκρισης στα play off του Champions League, μετά το 0-0 που απέσπασε από τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο, την ίδια στιγμή που ο αντίπαλός του αποδυναμώνεται αγωνιστικά, με την παραχώρηση του Εζεκιέλ…

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία πολύ ώριμη εμφάνιση στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αποσπώντας «λευκή ισοπαλία» από την Σταντάρ Λιέγης, ενώ είχε τις ευκαιρίες, μία εκ των οποία κατέληξε στο δοκάρι, να πάρει ακόμη και τη νίκη από τους Βέλγους. Ωστόσο, στο «πράσινο στρατόπεδο» επικρατεί απόλυτη ικανοποίηση, τόσο από την παρουσία των ποδοσφαιριστών, όσο και από το αποτέλεσμα, καθώς η υπόθεση «πρόκριση στα Play Off», μεταφέρεται πλέον στην έδρα του «τριφυλλιού», μπροστά στο πάντα ενθουσιώδες και εκδηλωτικό κοινό του.

Το 0-0 στο Βέλγιο ανέβασε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του Γιάννη Αναστασίου και των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι διαπίστωσαν με τον πλέον άμεσο τρόπο, πως η Σταντάρ Λιέγης, αν και βρίσκεται πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας, δεν είναι η ομάδα που μπορεί να τους αφήσει εκτός θεσμού. Ένας σοβαρός Παναθηναϊκός, όπως έλεγαν οι «πράσινοι» μεταξύ τους, δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα απέναντι στους Βέλγους, μέσα στην έδρα του.

Μία ενδεχόμενη πρόκριση, ωστόσο, ανοίγει διάπλατα την πόρτα της περαιτέρω ενδυνάμωσης του ρόστερ, καθώς θα επιφέρει έσοδα τόσο από το πριμ που δίνει η UEFA, όσο και από τη συμμετοχή της ομάδας στα Play Off. Ήδη το μεταγραφικό επιτελείο τέθηκε εκ νέου σε κατάσταση «συναγερμού». Τις επόμενες μέρες θα λάβει χώρα σύσκεψη κορυφής, με τη συμμετοχή και του Γιάννη Αναστασίου, προκειμένου ο προπονητής να θέσει τις προτεραιότητες σε επίπεδο ενίσχυσης και να ξεκινήσει η προεργασία.

Στο όλο καλό κλίμα συμβάλλει και η ειδησεογραφία που έρχεται από τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Όπως ανακοινώθηκε από τη Σταντάρ Λιέγης, ο Νιγηριανός επιθετικός, Εζεκιέλ παραχωρήθηκε στην αραβική Ελ Αράμπ, έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ξένος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στον βελγικό σύλλογο από τον Ιανουάριο του 2012 και είχε σκοράρει 32 φορές, σε σύνολο 91 αγώνων. Ο Νιγηριανός ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Σταντάρ Λιέγης που προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, στο πρώτο ματς, λόγω της ταχύτητάς του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα