“Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη”

“Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη”. Αυτό τονίζει ο Δ. Παπαδημούλης σε άρθρο του στη δημοφιλή βρετανική πλατφόρμα ενημέρωσης και πολιτικής ανάλυσης «Open Democracy».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικές τις προβλέψεις για το 2017, υποστήριξε ότι οι θεσμοί οφείλουν να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις προς την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε σημαντικές βελτιώσεις, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις για τα έτη 2015 και 2016», ενώ και οι προβλέψεις για το 2017 και 2018 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

«Φυσικό επακόλουθο της υλοποίησης αυτού του γενναίου και τολμηρού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, οφείλει να είναι το να τηρήσουν οι θεσμοί με τη σειρά τους τις δικές τους δεσμεύσεις προς την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για ελάφρυνση χρέους και τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα» είπε ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος αναφερόμενος στα εργασιακά, είπε πως το γεγονός ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και επιτήρησης, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εξαιρεθεί από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα