Η Λ. Αμμανατίδου για τα προβλήματα με τη μεταφορά παιδιών στα σχολεία τους

Η βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμμανατίδου στις κινητοποιήσεις Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία.

Σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, γονείς των Ενώσεων Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού, του Δήμου Θέρμης αλλά και γονείς των Ειδικών Σχολείων (ΑμεΑ) και του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για πολλοστή φορά συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να διασφαλιστεί η μεταφορά των παιδιών τους, όπου συμμετείχε και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα.

Είναι γνωστή η ταλαιπωρία γονέων και μαθητών κάθε χρόνο μιας και το αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών να πηγαίνουν στο σχολείο τους την ώρα που πρέπει και με την απαραίτητη ασφάλεια γίνεται αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ των λεωφορειούχων και της Περιφέρειας.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας & Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνη Παπά και τη σύντομη παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ανακοινώθηκε πως από Δευτέρα 6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται δρομολόγια λεωφορείων που εγκρίθηκαν μετά από τον σχετικό διαγωνισμό του Ιουλίου, τα οποία όμως δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν το σύνολο των μεταφερόμενων μαθητών, ενώ μέχρι την επόμενη Παρασκευή δεσμεύτηκαν οι αιρετοί της Περιφέρειας πως θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και όσων δρομολογίων δεν εντάχθηκαν στον αρχικό διαγωνισμό με συμπληρωματικά ή τροποποιημένα δρομολόγια όπου αυτά κριθούν απαραίτητα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου που συμμετείχε στη συνάντηση μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Για ακόμη μια φορά, ένα μήνα μετά την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών φαίνεται πως δεν έχει λήξει, αφού μεγάλος αριθμός μαθητών μετακινείται από και προς τα σχολεία με διάφορα μέσα, και πολλοί γονείς και μαθητές εξακολουθούν να προβληματίζονται για την ασφαλή και έγκαιρη πρόσβαση στα σχολεία. Για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη και χρόνια διαδικασία ομηρίας, μία είναι η λύση Ενιαίος Δημόσιος Φορέας Μεταφοράς Μαθητών, ο οποίος θα λειτουργεί προς όφελος της εκπαίδευσης και θα προετοιμάζει τα δρομολόγια για το σύνολο των μαθητών που χρειάζονται μεταφορά από και προς τα σχολεία τους, πολύ πριν την ημέρα του Αγιασμού. Ιδιαίτερα τα ειδικά σχολεία είναι αδιανόητο να μην έχουν ασφαλή μετακίνηση και τα σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών να στερούνται σε αρκετές περιπτώσεις συνοδό κατά τη μεταφορά τους.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα