Η μάχη των ισχυρών και των ευρωπαίων!

Από τη μία ο Πέτρος Μάνταλος και ο Τάσος Μπακασέτας. Από την άλλη ο Κώστας Φορτούνης και ο Στέφανο Καπίνο. Από τη μία οι ταλαντούχοι Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάγια. Από την άλλη οι ακριβοπληρωμένοι Εμανουέλ Εμενίκε και Μπιορν Ένγκελς. Από τη μία ο Δημήτρης Μελισσανίδης και από την άλλη ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η αυριανή μάχη μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού (20:30 ΟΑΚΑ, NovaSports 1HD) δεν αφορά μόνο στους δύο διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος, περιλαμβάνει κι άλλες παραμέτρους. Είναι οι μοναδικές ομάδες που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο μεν Ολυμπιακός στο χρυσοφόρο Champions League, η δε ΑΕΚ στο Europa. Και επίσης, είναι οι ελληνικές ομάδες που τροφοδοτούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με ποδοσφαιριστές. Ο μεν Ολυμπιακός με τον Φορτούνη, τον Καπίνο και τον Ταχτσίδη, η δε ΑΕΚ με τον Μάνταλο, τον Μπακασέτα και τον Ανέστη. Τέλος, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι και μία μάχη που αφορά τους ισχυρούς τους ιδιοκτήτες.

Υποχρεωμένοι να διαφημίσουν το προϊόν

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη συνήθως αδιαφορεί για τα ελληνικά δρώμενα, ωστόσο ασχολείται όταν διεξάγονται επεισοδιακά ντέρμπι. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί την Κυριακή. Το ματς πρέπει να αρχίσει και να τελειώσει κανονικά κα ο ξένος Τύπος να ασχοληθεί μόνο με το αποτέλεσμα. Μακάρι να σταθούν όλοι στο ύψος τους! Σίγουρα, δεν μπορεί κανείς να επιβάλει την τακτική στις ομάδες και να απαιτήσει πλούσιο θέαμα και ασταμάτητες επιθέσεις. Ωστόσο, ακόμη και ένα μέτριο τακτικά 0-0 χωρίς… ντράβαλα είναι καλύτερο από ένα 3-3 με πετροπόλεμο, διακοπές και δακρυγόνα.

Η μάχη των ισχυρών

Τι έχει συμβεί από τη στιγμή που επέστρεψε η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη στο προσκήνιο. Πολλά και τίποτα… Όταν λέμε τίποτα, εννοούμε τα δύο τελευταία πρωταθλήματα, όταν η Ένωση δεν κατάφερε καν να απειλήσει τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη και όταν γνώρισε τη συντριβή στα δύο ματς στο Φάληρο. Όταν λέμε πολλά, εννοούμε τους θριάμβους της ΑΕΚ στο Κύπελλο και τις εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά και το ξεκάθαρο κλείσιμο της αγωνιστικής «ψαλίδας».

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η ΑΕΚ πλέον παίρνει τα… αμφισβητούμενα σφυρίγματα. Πριν από τρία χρόνια,  ο Χάρα έβαλε λίγο το… χεράκι του για να αποκλείσει ο Ολυμπιακός την Ένωση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Πέρσι, όμως, ο Πατίτο, λες και ο… ποδοσφαιρικός διάολος ήθελε να συμβεί παρόμοια φάση, έβαλε κι αυτός το χεράκι του για να νικήσουν οι «κιτρινόμαυροι» μέσα στο Φάληρο.

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Την ΑΕΚ πλέον δεν μπορεί να την πληγώσει η διαιτησία, τον Ολυμπιακό πλέον δεν μπορεί να τον αβαντάρει.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ – ΜΑΡΙΝΑΚΗ

11/2/2015 Προημιτελικός Κυπέλλου: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1 (47’ Μιλιβόγεβιτς / 14’ Αραβίδης)

11/3/2015 Προημιτελικός Κυπέλλου: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1 (89’ Χάρα, το ματς διεκόπη στο 90’ και καταλογίστηκε 0-3 υπέρ του ΟΣΦΠ)

17/10/2015 Super League: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-0 (29’ Μποτία, 70’ Ιντέγιε, 78’, 90’+ Φορτούνης)

13/2/2016 Super League: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 (78’ Βάργκας)

17/5/2016 Τελικός Κυπέλλου: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1 (38΄Μάνταλος, 51’ Τζιμπούρ / 84’ Τσόρι)

2/10/2016 Super League: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0 (6’ Ιντέγιε, 64’ Μάρτινς, 79’ Φορτούνης)

19/2/2017 Super League: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 (34’ Αϊντάρεβιτς)

13/4/2017 Ημιτελικός Κυπέλλου: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2 (13’ Φιγκέιρας / 6’ Αραούχο, 64’ Πατίτο)

26/4/2017 Ημιτελικός Κυπέλλου: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1 (82’ Ρομαό)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα