Η Μέρκελ θα μεταβεί στην Κροατία τον Ιούλιο

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς δήλωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μάρκελ σε γενικές γραμμές συμφώνησε να επισκεφθεί την Κροατία τον Ιούλιο, όταν θα πραγματοποιηθεί η Περιφερειακή Σύνοδος Κορυφής στο Ντουμπρόβνικ.

«Υπάρχουν θετικές ανακοινώσεις ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα έρθει στην Κροατία» είπε ο κ. Γιοσίποβιτς, απαντώντας σε δηλώσεις δημοσιογράφων από το Ασγκαμπάτ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν.

«Αναμένω να έρθουν και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η σημαντικότερη προσκεκλημένη είναι η καγκελάριος Μέρκελ» τόνισε ο κ. Γιοσίποβιτς.

Οι πρόεδροι της Κροατίας και της Σλοβενίας, Ίβο Γιοσίποβιτς και Μπορούτ Παχόρ τον περασμένο χρόνο ξεκίνησαν από κοινού τακτικές συναντήσεις των αρχηγών κρατών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σκοπός των συναντήσεων είναι η εξέταση της περαιτέρω δυναμικής της διαδικασίας διεύρυνσης της Ε.Ε., ο εντοπισμός εντός της περιοχής δυνατοτήτων επίλυσης διμερών εκκρεμών ζητημάτων και ο καθορισμός οικονομικών έργων και έργων υποδομής προτεραιότητας κοινού ενδιαφέροντος για όλες τις χώρες της περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα