Η μαγική πορεία του Ανδρέα Μακρή από την Πάφο στην Αγγλία

Είναι μόλις 20 ετών, αγωνιζόταν την προηγούμενη τριετία στο πρωτάθλημα της Κύπρου με τη φανέλα της Ανόρθωσης και πλέον θα αγωνίζεται στα γήπεδα της Αγγλίας, έστω κι αν θα πρέπει να ξεκινήσει από τα χαμηλά, δηλαδή τη γ’ κατηγορία (League 1).

Ο λόγος για τον Ανδρέα Μακρή, τον διεθνή Κύπριο μέσο, ο οποίος πήρε μετεγγραφή για την Γουόλσολ, όπου υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η Ανόρθωση πήρε 350.000 ευρώ για τον παίκτη, ένα ποσό που αποτελεί ρεκόρ για την Γουόλσολ, αλλά και τη συγκεκριμένη κατηγορία της Αγγλίας.

Ο Μακρής άνηκε στην Πάφο και παίζοντας στη δεύτερη ομάδα τη σεζόν 2012-13 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κ-18. Εκείνη τη σεζόν κάθισε για πρώτη φορά και στον ανδρικό πάγκο της ΑΕ Πάφου, όπου δηλώθηκε μάλιστα ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας, καθώς δεν υπήρχαν άλλες επιλογές. Δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό με την ανδρική ομάδα, παρ’ όλα αυτά η Ανόρθωση έδωσε 20.000 ευρώ τροφεία στην Πάφο και τον απέκτησε. Σε αυτή την τριετία ο Μακρής πρόλαβε και μέτρησε 85 συμμετοχές με την Ανόρθωση σκοράροντας μάλιστα 14 φορές. Τη σεζόν 2014-15 έσπασε τα κοντέρ με εννέα γκολ σε 26 ματς, ενώ έχει φορέσει 10 φορές τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Κύπριος δοκιμάστηκε στο παρελθόν από την ΑΕΚ, αλλά και από τη Μίλαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα