Η Μαρία Κοτρότσου στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Μια ξεχωριστή βραδιά με οδηγό τη Μαρία Κοτρότσου και ένα πλούσιο ρεπερτόριο μοντέρνας ορχηστρικής μουσικής θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 28 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν οι: Μαρία Κοτρότσου, πιάνο και συνθεσάιζερ, Δημήτρης Δασκαλοθανάσης,  φλάουτο, Κιάρα Κωνσταντίνου, βιολοντσέλο, Βασίλης Μπράτος, κλαρινέτο και μπάσο κλαρινέτο, και τέλος η Έλλη Πιτυλάκη, βιολί.

Η Μαρία Κοτρότσου στη νέα της δημιουργία «Passion» κάνει η ίδια τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, τη μίξη, την παραγωγή και την εκτέλεση, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό.  Τα κομμάτια του άλμπουμ της «παντρεύουν» τη μουσικότητα των κλασικών οργάνων με ηλεκτρονικούς ρυθμούς και μελωδίες. Χρησιμοποιεί συχνά βιολί και βιολοντσέλο στις συνθέσεις της.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Απριλίου, το 1982. Γοητευμένη με τη μουσική, από πολύ μικρή, αποφασίζει να πάρει μαθήματα πιάνου στην ηλικία των έξι ετών. Δέκα ετών συμμετέχει στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, όπου κερδίζει το πρώτο βραβείο με διάκριση. Το 2005, παίρνει το πτυχίο του πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές της στη Νομική. Εγκαθίσταται στο Παρίσι και γράφεται στην Ecole Normale de Musique de Paris, για να συνεχίσει τις ανώτατες σπουδές στη μουσική και ειδικότερα στην κλασική. Την ίδια χρονιά εκπαιδεύεται και στη Μουσική μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έτσι, αναπτύσσει ένα στυλ που συνδυάζει  κλασική και ηλεκτρονική μουσική, το οποίο χρησιμοποιεί στις συνθέσεις της για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, θέατρο, video art και οπτικοακουστικές εκθέσεις. Σήμερα η Μαρία Κοτρότσου είναι συνθέτης Ορχηστρικής, Ηλεκτρονικής, Κλασικής και New Age μουσικής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα