Η μεγάλη επιστροφή του «τρομοκράτη»

Φαίνεται ότι η μεγάλη επιστροφή άργησε κατά ένα χρόνο, αλλά τελικά θα ολοκληρωθεί το τρέχον καλοκαίρι. Ο Ραφίκ Τζιμπούρ βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ, παρά το ότι δεν εξασφάλισε το διετές που ήθελε και που του προσέφερε ο ΑΠΟΕΛ.

Ο Τζιμπούρ δεν έκλεισε πέρσι στην Ένωση επειδή ζητούσε διετές συμβόλαιο και όχι μονοετές που του αντιπρότεινε η ΠΑΕ, φοβούμενος ότι μετά την άνοδο ίσως να μην αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα. Ωστόσο, τώρα που βλέπει πως τόσο ο Δέλλας, όσο και ο Μελισσανίδης εξακολουθούν να τον πιστεύουν, «βάζει νερό στο κρασί» του και δέχεται να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο, δείχνοντας ότι πιστεύει στον εαυτό του και ότι με τη φετινή του παρουσία θα καταφέρει να παρατείνει την παραμονή του στα Σπάτα.

Άλλωστε, το συμβόλαιο προβλέπει παράταση συνεργασίας για ένα ακόμη χρόνο αν όλα πάνε καλά (αυτή η συμφωνία είναι άτυπη και περικλείεται σε ιδιωτικό συμφωνητικό, καθώς δεν τη δέχεται η FIFA). Οι απολαβές του Τζιμπούρ για τον πρώτο χρόνο αγγίζουν τις 250.000 ευρώ. Περιέχουν επιπλέον μπόνους σχετικά εφικτών συμμετοχών και γκολ αξίας 50.000 ευρώ συν μπόνους πρωταθλήματος για άλλα 50.000 ευρώ και αυτόματη ενεργοποίηση του δεύτερου χρόνου συμβολαίου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και πριμ για συμμετοχή στους ομίλους του Champions League!)

Η μεταγραφή αυτή είναι εξαιρετικά οικονομική για την ΑΕΚ, αφού βάζει στο ρόστερ της έναν ελεύθερο δοκιμασμένο επιθετικό με σχετικά μικρές απολαβές, που δήλωνε σχεδόν από τότε που είχε φύγει πως κάποτε θέλει να επιστρέψει στην ομάδα και που στο παρελθόν είχε πει πως ταιριάζει η ιδιοσυγκρασία του με το συγκεκριμένο σύλλογο. Θυμίζουμε πως από την ΑΕΚ έφυγε όταν η διοίκηση Αδαμίδη είχε… μπλέξει και δεν ήξερε τι να κάνει με το βαρύ του συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να πάει τσάμπα στον Ολυμπιακό.

Ο Τζιμπούρ έχει σκοράρει 27 φορές με τη φανέλα της ΑΕΚ στα 74 παιχνίδια που αγωνίστηκε (δύο γκολ στα επτά ευρωπαϊκά του ματς), ενώ φέτος με τον ΑΠΟΕΛ σκόραρε 17 φορές σε 38 αγώνες).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα