«Η Μπάγερν είναι δίπλα σου»

Γαλουχημένος στη ρήση που πρεσβεύει ο σύλλογος της Μπαρτσελόνα ότι είναι «κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος», ο Πεπ Γκουαρντιόλα απέδειξε ότι γενικότερα η ζωή και η ανθρωπιά είναι κάτι παραπάνω από τις ομάδες και το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, πριν από την προπόνηση της Μπάγερν Μονάχου ο 18χρονος μέσος των Βαυαρών Πιέρ Εμίλ Χόμπιεργκ ήταν απαρηγόρητος στα αποδυτήρια έχοντας ξεσπάσει σε κλάματα.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Καταλανός τεχνικός έσπευσε στον παίκτη για να τον ρωτήσει τι συμβαίνει και είναι σε αυτή την κατάσταση. «Ο πατέρας μου δεν έχει ακόμα πολλή ζωή κόουτς. Και εγώ είμαι μόνος μου στη Γερμανία. Τι θα κάνω;», ήταν η ατάκα του νεαρού Δανού που όπως ήταν σαφές κινητοποίησε τη συνείδηση του επιτυχημένου τεχνικού που απλά του είπε: «Μην ανησυχείς και όλοι θα είμαστε δίπλα σου».

Τι συνέβη τελικά; Χωρίς πολλά λόγια, ο πατέρας του ποδοσφαιριστή μεταφέρθηκε με έξοδα της Μπάγερν σε κλινική στη Γερμανία όπου οι γιατροί μετά από πολλές εξετάσεις, έδωσαν ελπίδες για θεραπεία της ασθένειας.

Άρα, δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι ουσιαστικά ο Πεπ Γκουαρντιόλα και η πρωτοβουλία του να κινητοποιήσει όλο το μηχανισμό της ομάδας του Μονάχου έδωσε την ελπίδα στην οικογένεια Χόμπιεργκ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα