Η Μπενφίκα πουλάει το παιδί θαύμα με 20 εκ. ευρώ στην Λειψία

H δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της Μπενφίκα αποδίδει καρπούς, καθώς θα πουλήσει στην Λειψία τον 16χρονο επιθετικό της Ούμαρο Εμπαλό, έναντι 20.000.000 ευρώ.

Το deal δύναται να αγγίξει και τα 25.000.000 ευρώ, σε περίπτωση που ο Πορτογάλος – γεννηθείς στη Γουινέα-Μπισάου (πρώην πορτογαλική αποικία στην Αφρική) – διεθνής στα αντίστοιχα ηλικιακά κλιμάκια πετύχει συγκεκριμένους στόχους.

Ο Εμπαλό θεωρείται το νέο “παιδί-θαύμα” του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον παρακολουθούσε στενά το τελευταίο χρονικό διάστημα κι εμφανιζόταν μέχρι το μπάσιμο της Λειψίας ως το απόλυτο φαβορί για την απόκτησή του.

Ο 16χρονος δεν έχει επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα των “αετών” της πορτογαλικής πρωτεύουσας, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα από τους scouts της γερμανικής ομάδας και το deal ολοκληρώνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Εμπαλό θυμίζει περίπτωση Γκονσάλο Γκέντες (αυτός βέβαια είχε συμμετοχές με την πρώτη ομάδα), ο οποίος σε ηλικία 20 ετών πωλήθηκε στην Παρί Σεν-Ζερμέν έναντι 30.000.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα