«Η ΝΔ θα προτάξει τον ρεαλισμό απέναντι στον λαϊκισμό»  

“Το 2015 οφείλουμε στους δανειστές μας 22 δις ευρώ. Όποιος προσπερνά αυτό το δεδομένο, αναλαμβάνει και την ευθύνη των συνεπειών» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Σχολιάζοντας την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο υποψήφιος με την Β’ Αθηνών λέει χαρακτηριστικά: «Το Σύνταγμα, έδινε τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει τη πολιτική αστάθεια στη χώρα με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Και ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, άδραξαν την ευκαιρία βάζοντας πάνω από την πατρίδα το στενό κομματικό όφελος. Στη Δημοκρατία όμως, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το λόγο τώρα έχουν οι πολίτες οι οποίοι έχουν στα χέρια τους την ευθύνη που αναλογεί σε κάθε ελεύθερο πολίτη σε μια Δημοκρατία».

Σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει ακόμα και η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη;

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει απολύτως τίποτα για το πώς θα χρηματοδοτήσει την οικονομία. Αυτό είναι που φοβίζει. Αυτό είναι που προβληματίζει τους πιστωτές μας, αλλά πρέπει να βάλει και σε σκέψεις τον ελληνικό λαό. Ξέρετε πολύ καλά ότι η χρηματοδότηση μιας χώρας που βρίσκεται σε μνημόνιο γίνεται με δυο τρόπους. Ή από τις αγορές – ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει στις αγορές- ή από τους πιστωτές της με ένα ακόμα σκληρότερο μνημόνιο. Εκτός εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει το δρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό αρκετές από τις συνιστώσες του».

Ο διεθνής Τύπος σχεδόν προεξοφλεί μια οριακή ίσως αλλά πάντως νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί η ΝΔ να την αποτρέψει;

«Κακώς το προεξοφλούν. Και το λέω αυτό γιατί η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει ταλαιπωρηθεί κι  έχει σηκώσει το βάρος της προσπάθειας, δεν θέλει να πάμε πίσω στα παλιά. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτό ισχύει και για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Της αριστεράς γενικότερα. Υπάρχει πολίτης που επιθυμεί επιστροφή στο μεγάλο και σπάταλο κράτος; Που επιθυμεί τη διατήρηση εστιών αδικίας, αναξιοκρατίας, διαφθοράς και ανομίας; Αντίθετα. Πιστεύω ότι όλοι θέλουν να αλλάξουμε τα πράγματα στην πατρίδα μας μια και καλή. Να προχωρήσουμε με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών. Να δημιουργήσουμε το δικό μας πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης, που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω μας όλα εκείνα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αυτή θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας την επομένη ημέρα των εκλογών καθώς πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε. Η Ν.Δ. θα πει την αλήθεια στους πολίτες. Θα προτάξει το ρεαλισμό απέναντι στο λαϊκισμό. Θα κινηθεί με προγραμματισμό. Με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Μακάρι, για το καλό όλων μας, να κάνουν και τα άλλα κόμματα το ίδιο».

Για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε λέει:

«Είναι καλό να θυμόμαστε πάντα ότι: Πρώτον, το 2010 η Ελληνική οικονομία χρεοκόπησε. Δεύτερον, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και το ΔΝΤ μας δάνεισαν 210 δις. ευρώ ώστε να μείνουμε στο ευρώ και να αποφύγουμε το κοινωνικό χάος. Τρίτον, τα δανεικά ήρθαν με όρους που καταγράφηκαν σε δύο μνημόνια, τα οποία η χώρα όφειλε και οφείλει να τηρήσει στο ακέραιο. Τέταρτον, το δεύτερο μνημόνιο δεν έκλεισε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ απείλησε ότι θα φέρει πολιτική αστάθεια με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το έκανε. Πέμπτον, μετά τις εκλογές, παραμένει η εκκρεμότητα της τελευταίας αξιολόγησης της οικονομίας σύμφωνα με το δεύτερο μνημόνιο. Έκτον, η επιτυχής αξιολόγηση και μόνο θα φέρει τη θωράκιση της Ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, χωρίς νέο μνημόνιο και με τη δυνατότητα στην επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με καθαρά εθνικό πρόσημο. Αυτό θα το κάνει, είτε μια κυβέρνηση ΝΔ, είτε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η επιλογή που καλείται να κάνει ο Ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου. Όλα τα άλλα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας» .

Κάνοντας ένα απολογισμό του έργου του κόμματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Η ΝΔ τα τελευταία δυόμιση χρόνια δεν τα έκανε όλα τέλεια. Υπήρξαν αρρυθμίες, καθυστερήσεις και περιπτώσεις αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας. Αυτό που, όμως, έκανε η ΝΔ και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς είναι ότι τήρησε τις υποσχέσεις της, κράτησε τη χώρα στο ευρώ, διαφύλαξε τη συνέχεια και την ομαλότητα στο κράτος, πλήρωσε μισθούς και συντάξεις και έβαλε τη χώρα σε μια τροχιά σταθερής εξόδου από την κρίση. Όλα μπορούν να γκρεμιστούν σε μία στιγμή. Είναι εύκολο να φέρεις τη καταστροφή και το χάος. Το δύσκολο είναι να συνεχίσεις σε μια μεταρρυθμιστική πορεία που θα κάνει καλύτερο το αύριο των παιδιών μας και να τηρήσεις τις υποσχέσεις σου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα