Η Ντιναμό Κιέβου στο δρόμο της ΑΕΚ

Με την Ντιναμό Κιέβου κληρώθηκε η ΑΕΚ στην φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η ιστορική ομάδα από την Ουκρανία για πρώτη φορά τίθεται αντιμέτωπη με αντίπαλο από την Ελλάδα. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 15 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ και ο επαναληπτικός στις 22 Φεβρουαρίου στο Κίεβο.

Οι Ουκρανοί, παρ’ ότι παραδοσιακή δύναμη στη χώρα τους, σαν αντίπαλος σε καμία περίπτωση δεν τρομάζουν. Θα έχουν, μάλιστα, ένα σημαντικό μειονέκτημα έναντι της Ένωσης, καθώς το εγχώριο πρωτάθλημά τους διακόπτεται μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα έρθουν στην Ελλάδα για το πρώτο ματς χωρίς να έχουν αγωνιστικό ρυθμό.

Η Ντιναμό έχασε πέρυσι τον τίτλο από τη μοναδική ομάδα που είναι σε θέση να την κοντράρει εντός των ουκρανικών συνόρων, την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Μεγάλο της αστέρι και πρώτος σκόρερ είναι ο… κομμένος το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό Ντιεμιρσί Μποκανί που έχει βρεί δίχτυα 11 φορές μέσα στη φετινή σεζόν (8 στο πρωτάθλημα και 3 στο Γιουρόπα Λιγκ). Στην άμυνα δεσπόζει η μορφή του διεθνούς Κροάτη αμυντικού Ντομαγκότζ Βίντα, ενώ στα χαφ υπάρχει ο ποδοσφαιριστής – αποκάλυψη της χρονιάς, ο 20χρονος Βίκτορ Τσιγκάνκοβ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των 32 του Europa League:

Ντόρτμουντ – Αταλάντα, Νις – Λοκομοτίβ Μόσχας, Κοπεγχάγη – Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπαρτάκ Μόσχας – Αθλέτικ Μπιλμπάο, ΑΕΚ – Ντινάμο Κιέβου, Σέλτικ – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Νάπολι – Λειψία, Ερυθρός Αστέρας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιόν – Βιγιαρεάλ, Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σάλτσμπουργκ, Παρτίζαν – Βικτόρια Πλζεν, Στεάουα Βουκουρεστίου – Λάτσιο, Λουντογκόρετς – Μίλαν, Αστάνα -Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Έστερσουντ – Άρσεναλ, Μαρσέιγ – Μπράγκα

Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 15 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 22 Φεβρουαρίου.

Η κλήρωση για τη φάση των «16» του Europa League θα λάβει χώρα στις 23 Φεβρουαρίου στη Νιόν.

Όσον αφορά τον τελικό της διοργάνωσης, αυτός θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου στο Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ, έδρα της Λιόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα