Η Ντόρα διεκδικεί την θέση της Άστον

Πολύς ο λόγος τον τελευταίο καιρό για τη Ντόρα Μπακογιάννη και την επιθυμία της να αναλάβει τη θέση της Ελληνίδας επιτρόπου στην Ε.Ε.  Στο προσκήνιο έρχεται τώρα ένα άλλο σενάριο που σίγουρα θα ικανοποιεί την πρώην υπουργό Εξωτερικών και που σίγουρα θα λύνει και τα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα λοιπόν με το πολιτικό περιοδικό Europolitics και συγκεκριμένα σε άρθρο με τίτλο «Κούρσα διορισμών: τα διακυβεύματα του επόμενου ευρωπαϊκού δείπνου», επισημαίνεται πως  οι 28 ηγέτες  θα συναντηθούν στις 17 Ιουλίου για να καταλήξουν στους διαδόχους του Ρομπάι και της Αστον, ενώ επισημαίνεται ότι στόχος του Προέδρου της ΕΕ είναι οι επιλογές των προσώπων να γίνουν αυτή τη φορά με ομοφωνία. Το περιοδικό λοιπόν αναφέρει το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη ως πιθανής αντικαταστάτριας της Κάθριν Άστον, της σημερινής ύπατης της Ύπατης Αρμοστού της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια.

Το σημαντικότερο για την κυβέρνηση είναι πως εάν τελικά επιλεγεί η Μπακογιάννη, τότε μπορεί ο Σαμαράς να διορίσει άλλον Έλληνα Επίτροπο, ή Ελληνίδα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα