“Η Ν.Δ. βρίσκεται πίσω από τις ακροδεξιές συμπεριφορές πολιτών”

Στο προσφυγικό αναφέρθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως ¨πίσω από τις ακροδεξιές συμπεριφορές πολιτών απέναντι στους πρόσφυγες, είτε ευθέως είτε υποδαυλίζοντας συμπαραστεκόμενη, είναι η αξιωματική αντιπολίτευση”.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε ότι: «Υπάρχει μία σκιά στο προσφυγικό από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ενώ επισήμως εμφανίζεται υπεύθυνη, συναινετική κτλ. σε πολλές περιοχές όπου υπάρχουν φαινόμενα ακροδεξιών συμπεριφορών, αν δεν είναι από πίσω, συμπαρίσταται και υποδαυλίζει».

Ο κ. Κυρίτσης σχολίασε και την στάση του ΠΑΣΟΚ και τις δηλώσεις της κ.Γεννηματά για το προσφυγικό, για την οποία είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα είδος αντάρτικου στον εαυτό του… όσο περισσότερο κολλάει στη ΝΔ, σε επίπεδο ηγεσίας και κορυφαίων στελεχών, τόσο κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ από αριστερά … είναι λίγο περίεργο… ας κάνουν κριτική από αριστερά, χρήσιμο είναι».

Για τα χθεσινά επεισόδια στη Μόρια τόνισε ότι: «είναι αναμενόμενο η ματαίωση των προσδοκιών των ανθρώπων και η πολύμηνη παραμονή σε συνθήκες περιορισμού και κακουχίας δεν αρέσουν σε κανέναν, γι’ αυτό αγανακτούν, εξεγείρονται. «Φροντίζουμε και προσπαθούμε η κατάσταση να είναι κατά το δυνατόν ανεκτή», στην διατροφή, την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, τις υποδομές υγιεινής, ενώ γίνεται προσπάθεια κάποιοι να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι «το επόμενο διάστημα, όταν χώρες που επηρεάζουν την συνολική στάση της Ευρώπης στο προσφυγικό θα είναι σε προεκλογική περίοδο, αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα προβλήματα, λόγω της εκμετάλλευσης του θέματος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα