«Η Ν.Δ. είναι ο δούρειος ίππος των ακραίων κύκλων των δανειστών μέσα στη χώρα”

Νέα δριμεία επίθεση στη Ν.Δ. εξαπέλυσε η Ράνια Σβίγκου κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι «Δούρειος Ίππος των ακραίων κύκλων των δανειστών»ενώ τόνισε την ανάγκη να βρεθεί ένας κοινός τόπος για μια κοινωνικά βιώισμη συνολική συμφωνία.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια κατάσταση που διαμορφώθηκε από το 2010 (σωρευτική μείωση 25% του ΑΕΠ, εκτόξευση ανεργίας από το 7% στο 27%, μείωση μισθών και συντάξεων μεσοσταθμικά έως 40%) και την οποία προσπαθεί να αλλάξει, «μέσα από μια σκληρή και επίπονη προσπάθεια, όπου βέβαια εκεί πρέπει να συγκρουστείς και με τους δανειστές και με τις ακραίες απαιτήσεις τους ?και όχι να λειτουργείς όπως η ΝΔ».

«Η ΝΔ είναι ο δούρειος ίππος των ακραίων κύκλων των δανειστών μέσα στη χώρα», τόνισε. Μιλώντας για το «μήνυμα που θέλει να δώσει η ΝΔ σε εγχώρια και ξένα κέντρα τα οποία ονειρεύονται σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης», είπε: «Το ΔΝΤ αμφισβητούσε τα στοιχεία της Κομισιόν και ερχόταν η ΝΔ την επόμενη μέρα και συντασσόταν μαζί του».

Αντίθετα, σημείωσε, «σήμερα η ΝΔ δεν συντάσσεται με τον κ. Μοσκοβισί που μιλά για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά συντάσσεται πάλι με το ΔΝΤ».

Ποτέ δεν πρόκειται να πούμε στους πολίτες ότι ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα”

Η κ. Σβίγκου τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποστηρίξει πως τα πράγματα είναι ρόδινα και πως «το success story δεν είναι ούτε στη λογική μας κι ούτε ποτέ πρόκειται να πούμε στους πολίτες ότι ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα, όπου όλα πηγαίνουν καλώς».

Αντίθετα, είπε, «λέμε ότι μέσα από πολύ επίπονες προσπάθειες και μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο προσπαθούμε να το αλλάξουμε, κάνουμε τα πάντα και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, κόντρα σε θεούς και δαίμονες και κόντρα σε αυτό που θέλουν εγχώριοι κύκλοι, για να φέρουμε μια συμφωνία η οποία θα μπορέσει να δώσει ανάσες και θα είναι κοινωνικά βιώσιμη». Τόνισε πως γι’ αυτόν τον λόγο και απέναντι σε κατηγορίες για καθυστερήσεις, η κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη για μια συμφωνία της οποίας το κοινωνικό αποτύπωμα θα είναι θετικ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα