“Η Ν.Δ. επιδιώκει τη διαιώνιση του καθεστώτος της ανομίας”

Στο θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και την πρόταση της κυβέρνησης να ηγηθεί σε αυτό ο Βύρωνας Πολύδωρας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Βίτσας εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία που είπε “όχι” στην συγκεκριμένη επιλογή.

Δεν υπάρχει πρόβλημα προσώπων, υπάρχει πρόβλημα πολιτικής» υπογράμμισε αρχικά  ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδιώκει τη διαιώνιση του καθεστώτος της ανομίας και της διαπλοκής στο τηλεοπτικό πεδίο με τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Η κυβέρνηση έκανε την πρόταση της και ήταν από τον χώρο της Δεξιάς, με στόχο τη συναίνεση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Ας έλθουν οι άλλες δυνάμεις να κάνουν τις προτάσεις τους. Εμείς είμαστε ανοικτοί» είπε χαρακτηριστικά.

«Ας πει ο καθένας τα πρόσωπα που θεωρεί ότι αρμόζουν στο ΕΣΡ. Ας τα πει και θα βρούμε λύση» ανέφερε ο κ. Βίτσας, για να προσθέσει πως ήδη το Ποτάμι έχει προτείνει τρία πρόσωπα και η Ένωση Κεντρώων ένα. Τόνισε πως η ΝΔ εμφανίζεται ότι δεν επιθυμεί λύση και διερωτήθηκε εάν η θέση που διατυπώνει η ΝΔ «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει η νομιμότητα» μεταφράζεται ως ομαλότητα με κανάλια χωρίς άδεια και συνέχιση του καθεστώτος της διαπλοκής και της διαφθοράς.

“Όσοι θέτουν αλυτρωτικά θέματα θα πρέπει να το ξανασκεφτούν”

Ερωτηθείς για μαζικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και τη ρητορική του Ερντογάν διεμήνυσε πως «τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεδομένα. Τελεία». «Όσοι θέτουν αλυτρωτικά θέματα θα πρέπει να το ξανασκεφτούν», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας, επισημαίνοντας πως «οι διεθνείς συνθήκες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Δεν διεκδικούμε τίποτα. Δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα