«Η Ν.Δ. χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι ονόματος»

 «Ξαναχτύπησε» η Ντόρα Μπακογιάννη και επανήλθε με νέες δηλώσεις,  σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό περί αλλαγής ονόματος της Ν.Δ.  Η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. σε συνέντευξη της στο ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε σε αυτό το ζήτημα  και άφησε  αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά υπογραμμίζοντας «το κόμμα δεν χρειάζεται αλλαγή ονόματος, αλλά αλλαγή πολιτικών». «Αλλαγή περιεχομένου» πολιτικής χρειάζεται και «η Ν.Δ να ξαναγίνει η μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η πρώην υπουργός επεσήμανε ακόμα ότι «χρειαζόμαστε αλλαγή φορολογίας. Ο κόσμος βαρέθηκε και θέλει σήμερα ουσία πολιτικής και όχι περιτυλίγματα» αναφέροντας ως παράδειγμα τον φόρο ακινήτων.

«Σήμερα ο Έλληνας πολίτης, που έχει καταφέρει να βάλει ένα κεραμίδι στο κεφάλι του, αναγκάζεται να πληρώνει φόρο ακινήτων μεγαλύτερο από τον μισθό του. Αυτό πρέπει να αλλάξει» ανέφερε η κα. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι πρέπει «μέσω του φορολογικού να δημιουργήσουμε αναπτυξιακά».

«Ο κόσμος δεν πήρε σοβαρά τις δηλώσεις Γλέζου»

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Γλέζου περί εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού, η κα. Μπακογιάννη είπε: «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος πήρε σοβαρά τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες δείχνουν την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Δεν τίθεται τέτοιο ενδεχόμενο».

«Μπερδεύει τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Δεν τίθεται ενδεχόμενο δήμευσης καταθέσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα, είναι αδύναμος να εκφράσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Έχω πει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η μείωση της φορολογίας των ακίνητων, αλλά αντί για πέντε εφαρμόσιμες προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη ρευστότητα και τη φορολογία και ιδιαίτερα σήμερα που τίθεται και το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης για το χρέος, ο καθένας βγαίνει και λέει το μακρύ του και το κοντό του, πράγματα που μπερδεύουν τον κόσμο. Ο λαός έχει καεί από τα ψεύτικα λόγια και τους λαϊκισμούς. Δεν τα πιστεύει πια».

Η βουλευτής, έδωσε έμφαση στο ζήτημα της απασχόλησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται να «χτιστούν υγιείς σχέσεις εργασίας».

«Οι εποχές των μεγάλων παρατάξεων έχουν τελειώσει»

Δήλωσε ότι οι εποχές των μεγάλων παρατάξεων έχουν τελειώσει, και ότι πλέον είναι αναγκαία η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων. «Άλλαξαν οι εποχές, πρέπει να μπούμε σε λογική συνεργασίας. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε μια ευρύτερη συναίνεση, η κυβέρνηση τη χρειάζεται. Στην Κύπρο υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση και καταφέρανε οι Κύπριοι και ξανασταθήκανε στα πόδια τους και το ΔΗΣΥ θα έρθει πρώτο και με διαφορά» σημείωσε.

Τέλος η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές σε καμία χώρα δεν κρίνουν την κυβέρνηση, έχουν πολιτικό μήνυμα, αλλά αυτό που γίνεται με τις ευρωεκλογές στη χώρα μας δεν γίνεται πουθενά αλλού.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα