Η οικογένεια Σάκοτα στα 6 μέτρα!

Να είμαστε ρεαλιστές. Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Eurocup λόγω λαθών ενός συγκεκριμένου προσώπου. Του Ντράγκαν Σάκοτα. Ούτε του Ντούσαν, ούτε του Νώντα Παπαντωνίου και προφανώς ούτε του Όρτον.

Ο Σάκοτα καλώς έφερε τον Γουίλμπεκιν στην ΑΕΚ, σωστά έπραξε πέρσι και έκανε την ομάδα επιθετική μεσούσης της περιόδου για να φέρει πίσω τον κόσμο στο γήπεδο και προφανώς καλά έκανε και έμεινε στην ομάδα το καλοκαίρι, θέλοντας να ηγηθεί της προσπάθειας αναγέννησης του Μάκη Αγγελόπουλου. Ωστόσο, τότε ήταν που ξεκίνησαν τα λάθη. Οι επιλογές και η διαχείριση παικτών όπως ο Όρτον, ο Γουόρεν, ο Ανοσίκε και ο Σκραμπ, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, ήταν τραγικές και απαράδεκτες για έναν κόουτς που κλήθηκε να χειριστεί τρεις διοργανώσεις, ορθώνοντας τη σιγουριά της εμπειρίας του.

Άντε και οι επιλογές δεν του κάθισαν. Άντε και ρίσκαρε με τις αλλαγές στα γκαρντ επειδή πίστεψε πως έστω και με το ζόρι η ΑΕΚ θα προκριθεί. Το κοουτσάρισμα; Μιλάμε για παιχνίδια που αργεί να καταλάβει πιο είναι το σωστό σχήμα, που μετά δεν ξέρει να το διαχειριστεί , που δεν μπορεί να βρει τρόπο να μπαίνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο συγκεντρωμένη και που περιμένει πάντα τον Λουκά να βρει τα πατήματα του σε κάθε ματς για να κρατά την ομάδα κοντά στο σκορ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Η μπάλα, όμως, παίρνει άδικα και τον γιό του, που έχει μικρό αγωνιστικό μερίδιο ευθύνης, αλλά μέχρι εκεί. Η συμπεριφορά μερίδας κόσμου της ΑΕΚ προς τον Ντούσαν που τόσα έχει περάσει στη ζωή του είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Προφανώς και δεν συγχωρούμε τις ύβρεις προς τον Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά ο προπονητής κάθε μεγάλης ομάδας πρέπει να έχει γερό στομάχι για κάθε συνθήκη.

Η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αν οργανωθεί και αν η διοίκηση πάρει σοφές αποφάσεις. Το πρωτάθλημα μόλις άρχισε και όλοι ξέρουμε ότι κρίνεται στα Play Off και η ΑΕΚ με το ενδυναμωμένο της ρόστερ μπορεί να σώσει τη χρονιά αν φτάσει στον ημιτελικό του πρωταθλήματος και κοντράρει στα ίσια το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι και ακόμη περισσότερο αν πάρει μία νίκη. Κακά τα ψέματα αυτός πρέπει να είναι τώρα ο στόχος.

Με πολλές περισσότερες επιλογές στις θέσεις 1 και 2, τον Χέρστον να «πεθαίνει» σε κάθε αγώνα όπως υποσχέθηκε, το βαρύ πυροβολικό τον Μαυροκεφαλίδη, τους Μιλόσεβιτς, Κάρτερ και Μαυροειδή και φυσικά τους ρολίστες της και με ένα μόνο παιχνίδι ανά εβδομάδα, όλα είναι πιθανά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα