Η πλήρης εξόντωση του Παναθηναϊκού

 

 

Κανένα έλεος δεν έδειξε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League στον Παναθηναϊκό! Η «πράσινη» ΠΑΕ εκτός του ότι μηδενίζεται και χάνει το ντέρμπι από τον Ολυμπιακό στο χαρτιά με 0-3, υποχρεούται να καταβάλει πρόστιμο 190.000 ευρώ και να δώσει τα τέσσερα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της κεκλεισμένων των θυρών!

Η εξόντωση είναι πλήρης, αφού ο ΠΑΟ ότι μόνο μένει 17 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά είναι ξεκάθαρο πλέον (συνυπολογίζοντας και την αγωνιστική του εικόνα) ότι θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει ακόμη και την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, μιας και το χειμώνα με την οικονομική εξόντωση που του τυχαίνει δύσκολα θα καταφέρει να ενισχυθεί, ενώ θα πρέπει να υποδεχθεί στην άδεια Λεωφόρο τον Αστέρα Τρίπολης, τον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο.

Ο ΠΑΟ είχε στηριχθεί στο ότι η ματαίωση του αγώνα οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στο ότι η ΕΛ.ΑΣ. αδυνατούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης, αλλά φάνηκε ότι το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο δεν είχε την ίδια άποψη. Το σκεπτικό της απόφασης είναι το παρακάτω:

«Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, θεωρεί ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα