“Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στηρίζει την αλλαγή με τις τηλεοπτικές άδειες”

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στο μέλλον της Ευρώπης και στο προσφυγικό αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Alpha 98,9.

“Στηρίζω την προσπάθεια της χώρας να κάνει με καθυστέρηση αυτό που ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και δεκαετίες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, στηρίζει αυτή την αλλαγή με τις άδειες, όπως έπρεπε να έχει γίνει. Είναι ένα θετικό βήμα που επικροτείται από τους πολίτες», είπε αρχικά  ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Έκανε έκκληση στη ΝΔ «να σταματήσει να σαμποτάρει την συγκρότηση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, για να αποκτήσουμε επιτέλους ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και στη νομιμότητα».

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά κανάλια, ο κος Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά: «Στο χώρο αυτό των ιδιωτικών καναλιών, υπάρχουν επιχειρήσεις. Ο όμιλός σας (Alpha) είναι αυτός με τα καλύτερα οικονομικά και υπάρχει η ανάγκη για συνέργειες που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και βιωσιμότητα. Μη μου ζητάτε να διαιτητεύσω και να υποδείξω λύσεις σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις που γίνονται μεταξύ επιχειρηματιών πίσω από κλειστές πόρτες. Θα κάτσουν και θα τα συζητήσουν».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη «η ευρωπαϊκή ρύθμιση να αλλάξει για να αρέσει περισσότερο στους πολίτες και να τους προσφέρει δουλειές και προοπτικές.

Μέσα σε αυτήν την κινητικότητα, επειδή η Ευρώπη πάντα κινείται αργόσυρτα, εμείς πρέπει να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας και να κλείσει γρήγορα η 2η αξιολόγηση για να σταθεροποιηθεί η ανάκαμψη της οικονομίας. Στη Μπρατισλάβα στις 9 Σεπτεμβρίου και χτες η απάντηση Μοσκοβισί σε δική μου ερώτηση, είναι ότι κοινό συμφέρον για όλους είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απέδωσε “στη μονταζιέρα της ΝΔ” τα περί διαφοροποίησης Δραγασάκη για το χρέος, λέγοντας πως όσα είπε είναι απολύτως συμβατά με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός.

«Διεκδικούμε αυτό που αποφάσισε το Eurogroup μέσα στο ‘16 και επειδή υπάρχει ένα γενικότερο θέμα χρέους που αφορά πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αυτό θα συνεχίσει να απασχολεί και την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί απαιτούνται ευρωπαϊκές κοινές λύσεις, γιατί είναι πολλές οι χώρες που έχουν αυξήσει το χρέος τους τα τελευταία χρόνια.

Τα «παπαγαλάκια» και οι «μονταζιέρες» που δεν τα γνωρίζουν αυτά προσπαθούν να δημιούργησαν θέμα εκεί που δεν υπάρχει. Όλοι θεωρούν ότι η ελληνική οικονομία θα πηγαίνει καλύτερα από τις προβλέψεις. Στο στρατόπεδο της ΕΕ αναπτύσσεται ένας προβληματισμός με θετικό πρόσημο», είπε χαρακτηριστικά.

Για το προσφυγικό

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κος Παπαδημούλης είπε ότι «δεν μπορείς να λες να κόψει η Ελλάδα τον λαιμό της στο θέμα του προσφυγικού. Δεν είναι Ευρώπη αυτό, η Ευρώπη χρειάζεται να μοιράζεται και το πόστο στη διαχείριση προβλημάτων» και πρόσθεσε «θα περίμενα ο κος Μητσοτάκης, που ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον Όρμπαν, να βγει να μιλήσει για την ανάγκη του δημόσιου συμφέροντος. Μας είχαν υποσχεθεί τη μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων και δεν έχει γίνει τίποτα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα