Η Πολιτεία καλύπτει τη Football League!

Δηλώσεις γύρω από θέματα που «καίνε» τον ελληνικό αθλητισμό και στη συγκεκριμένη συγκυρία το ποδόσφαιρο της Football League έκανε ο Σταύρος Κοντονής με αφορμή το Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε πως εξασφαλίστηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ για έργα ανακατασκευής και αναβάθμισης σε αθλητικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως άμεσα δύναται η Πολιτεία να βοηθήσει τις ΠΑΕ που αδυνατούν να πληρώσουν για εγκατάσταση των απαραίτητων συστημάτων ασφαλείας στα γήπεδα. Αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους που δεν ξεκινά η Football League, καθώς υπάρχει έλλειψη χορηγών, αλλά η Πολιτεία δεν μπορεί να συμβάλει και σε αυτό.

Ο Σταύρος Κοντονής προανήγγειλε και άλλα οικονομικά πακέτα υπέρ του αθλητισμού, αλλά και την ίδρυση γραφείου ΕΣΠΑ με στόχο να διεκδικεί κονδύλια αποκλειστικά για τα σπορ στη χώρα, λέγοντας πως το πρώτο πακέτο αφορά πακέτο 16 εκατομμυρίων ευρώ!

Τέλος, ο Υφυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα πως το νέο αθλητικό νομοσχέδιο έχει πάρει το δρόμο της δημόσιας διαβούλευσης και πως σε 40 μέρες περίπου θα συζητηθεί στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα