“Η πολιτική της Αριστεράς είναι να γίνει υπηρέτης του πολίτη”

“Δεν έχουμε πολιτικό πρόγραμμα το μνημόνιο”. Αυτό τόνισε ο Nίκος Ξυδάκης σε δηλώσεις του στον Real fm που επεσήμανε ότι “η πολιτική της Αριστεράς είναι να γίνει υπηρέτης του πολίτη”.

Στην επισήμανση ότι πάμε σε εκλογές, από τις οποίες γνωρίζουμε τι πολιτική θα προκύψει όποιος και να είναι πρώτος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού είπε:

«Η πολιτική της Ελλάδας δεν εξαντλείται στην εφαρμογή του μνημονίου. Αυτό ήταν το λάθος που έγινε την περασμένη πενταετία. Όταν έγινε απλώς μια “λαχανιασμένη” ακολούθηση των επιταγών των δανειστών, πρώτα με τα οριζόντια μέτρα τα δημοσιονομικά, χωρίς καμία ουσιαστική διαρθρωτική αλλαγή που θα εξυγίανε σε βάθος το κράτος και θα ωφελούσε τον πολίτη.

Αυτά δεν έχουν γίνει. Αυτά δεν θέλει κανείς να τα κάνει από το παλαιό σύστημα και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό πρόγραμμα το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι το αναγκαίο κακό, είναι αυτό που σου εξασφαλίζει χρηματοδότηση και σε κρατάει σε μία δύσκολη ζωή, με “σωληνάκια”».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώνεται από εκεί και πέρα. Η πολιτική της Αριστεράς είναι μια πολιτική ριζικής αναδιάρθρωσης του κράτους να γίνει υπηρέτης του πολίτη, ανασχεδιασμός της παραγωγής και φυσικά μια απαλλαγή της Ελλάδας από τη μέγγενη της διαπλοκής και των συμφερόντων. Είναι πράγματα, τα οποία δεν ακούμε σε κανένα άλλο πρόγραμμα από τα κόμματα που ψήφισαν μνημόνια και τη συμφωνία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα