Η πορνοστάρ που έγινε βουλευτής

Δηλώνει πορνοστάρ, τραγουδίστρια και πολιτικός (και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) και είναι αναμφίβολα ένα από τα σύγχρονα φαινόμενα της showbiz. O λόγος για την Ουγγρο-ιταλίδα Τσιτσιολίνα, κατά κόσμον Ιλόνα Στάλερ, το αλλοτινό sex symbol και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα (και σώματα φυσικά) της διεθνούς σκηνής του πορνό.

Η γυναίκα που συνδύασε όσο καμιά τις επαγγελματικές της ταυτότητες, μπλέκοντας αρμονικά μουσική, πορνογραφία και πολιτική, έγραψε ιστορία το 1978 όταν έδειξε τα στήθη της στον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού RAI: ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά της ιταλικής τηλεόρασης που γινόταν κάτι αντίστοιχο!

Ποιος μπορεί εξάλλου να ξεχάσει τους πύρινους πολιτικούς λόγους που εκφωνούσε έχοντας συνήθως το ένα της στήθος εκτεθειμένο, αλλά και το γεγονός ότι συνέχισε να γυρίζει πορνό αφότου μπήκε στο κοινοβούλιο;

Αλλά και στην πολιτική της δράση έμελλε να κάνει τη διαφορά, αφού πέρα από μια σειρά απόψεις που έφεραν αναταραχή στην ιταλική βουλή, η Τσιτσιολίνα πρόσφερε τον εαυτό της ως σεξουαλικό δώρο στον ιρακινό δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν το 1990 με αντάλλαγμα την ειρήνη στην περιοχή! Κάτι που βέβαια αρνήθηκε ο Σαντάμ κι έτσι έγινε ο Πόλεμος του Κόλπου. Την ίδια μάλιστα συμφωνία επανέλαβε η Τσιτσιολίνα στον Σαντάμ και κατά τον δεύτερο πόλεμο στο Ιράκ, όπως και στον Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2006.

Η μεγαλύτερη και από τη ζωή Τσιτσιολίνα, η γυναίκα που ξέρουν όλοι οι παλιοί και μαθαίνουν τώρα οι νεότεροι, συνεχίζει να κατέχει το ρεκόρ της μόνης πορνοστάρ του κόσμου που κατάφερε να εκπροσωπήσει δημοκρατικό κόμμα στα έδρανα κοινοβουλίου…

Η Άννα Ιλόνα Στάλερ γεννιέται στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας στις 26 Νοεμβρίου 1951. Πριν αρχίσει να καταλαβαίνει βέβαια τον κόσμο, ο πατέρας της εγκαταλείπει τη φαμίλια κι έτσι η Ιλόνα μεγαλώνει με τη μαία μητέρα της και τον πατριό της, ανώτερο υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών.

Το 1964, η πιτσιρίκα-καλλονή αρχίζει να ασχολείται με το modeling, ενώ εργάζεται παράλληλα και ως καμαριέρα σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βουδαπέστης (τέλη δεκαετίας ’60). Σε ηλικία 25 ετών, γνωρίζει και παντρεύεται για μερικά φεγγάρια τον μεγαλύτερό της Ιταλό Salvatore Martini.

Οι γαμήλιες ανάγκες θα τη φέρουν στην Ιταλία, όπου θα εγκατασταθεί και θα πάρει σύντομα την ιταλική υπηκοότητα…
Ήταν το 1979 όταν η Τσιτσιολίνα παρουσιάστηκε με πάσα επισημότητα ως υποψήφια του πρώτου ιταλικού «πράσινου» κόμματος Lista del Sole. Το 1985 άλλαξε στρατόπεδο και προσχώρησε στο Ριζοσπαστικό Κόμμα (Partito Radicale), αναλαμβάνοντας δράση. Οι κύριες θεματικές που την απασχόλησαν ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η παγκόσμια πείνα, η πυρηνική ενέργεια και οι δοκιμές της, την ίδια στιγμή που πρωτοστάτησε στο αντι-νατοϊκό μέτωπο του πολιτικού κόσμου της Ιταλίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η είδηση της βουλευτικής σύνταξης που δικαιούταν η Τσιτσιολίνα για τη θητεία της στην ιταλική βουλή (ετήσιου ύψους 39.000 ευρώ) έγινε πρώτη είδηση στη χώρα. Η ίδια, απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε όταν έλαβε τελικά την πρώτη συντάξιμη δόση τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, δήλωσε: «Την κέρδισα και είμαι περήφανη γι’ αυτή»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα