Η πρόσληψη, το κώλυμα, τα αγγλικά…

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε ασχοληθεί με την πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση στη Super League. Είχαμε εκφράσει την απορία μας για το γεγονός ότι προσελήφθη παρά το κώλυμα που υπήρχε στο πρόσωπό του λόγω παραπομπής του στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας εις βάρος της ΕΠΟ για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας.

Σήμερα η «Α» αποκαλύπτει ότι το παραπάνω κώλυμα υπήρχε στην προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου στη Super League. Ακόμη, υπήρχε και η προϋπόθεση της γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Και τα δύο αυτά σημεία της προκήρυξης δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», ο γνωστός –για τις γκάφες του– νομικός της Super League, Γιάννης Οικονομάκης, κατά την εισήγησή του στο Δ.Σ. της Super League  για το πρώτο –δικαστικής μορφής κωλύματα– είπε ότι ως εργαζόμενος(!!!) ο Βασίλης Γκαγκάτσης προστατεύεται από το Σύνταγμα, άρα δεν υπάρχει κώλυμα. Βεβαίως, ξέχασε να αναλύσει πώς μπήκε αυτός ο όρος στη Διακήρυξη της PWH, αφού αν επρόκειτο για πρόσληψη εργαζόμενου, ουδέν κώλυμα υπήρχε. Με την ίδια λογική, θα μπορούσε να εργασθεί και ο Νίκος Προύτζος στην ΕΠΣ Αρκαδίας, ο κ. Γκιρτζίκης στην ΕΠΟ, ή ο κ. Πιλάβιος στον Παναθηναϊκό. (Σημ.: Η Λάρισα αποκλείεται διότι ο κ. Πηλαδάκης λείπει στη Ζάμπια, και ο κ. Κούγιας δεν είναι τόσο πρόθυμος…)

 

Αγγλικά σε στυλ… κορακίστικα

 

Ένα άλλο σημείο της προκήρυξης έκανε λόγο για άμεση γνώση της Αγγλικής. Με δεδομένο ότι τα αγγλικά του Βασίλη περιορίζονται στο «how are you» ή στο «how much money» όταν αγοράζει τσιγάρα ή εφημερίδες από το περίπτερο, είναι άξιο απορίας πώς θα μπορούσε να συνεννοηθεί με αγγλομαθείς των αλλοδαπών εταιρειών ή των αντιστοίχων ομολόγων του στις ευρωπαϊκές λίγκες. Βεβαίως όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα, αλλά γεννάται το ερώτημα γιατί ο κ. Οικονομάκης τα έβαλε στην προκήρυξη. Μπορούσε να βάλει επικοινωνία διά νοηματικής, κάτι που όλοι μας και ασφαλώς και ο Βασίλης Γκαγκάτσης δεν θα συναντούσε δυσκολίες.

 

Ο δ/νων σύμβουλος

και… τα μυαλά στα κάγκελα

 

Εκείνο που θα πρέπει να εξετάσει ο Γιάννης Οικονομάκης εάν ερωτηθεί είναι η «πατέντα» του σύμφωνα με την οποία ο διευθύνων σύμβουλος δεν ασκεί έργο διοίκησης(!!!). Δηλαδή, έχουμε την απορία: ποιος ασκεί έργο διοίκησης; Ο θυρωρός; Ο σεκιουριτάς; Ή ο υπάλληλος κάθε διαβάθμισης; Και το λέμε αυτό διότι αν ο Βασ. Γκαγκάτσης ασκεί τα καθήκοντά του ασκώντας έργο διοίκησης –επ’ ευκαιρία, καλορίζικος γιατί σήμερα ανέλαβε έργο στη Super League, παρά το γεγονός ότι το Καταστατικό της Λίγκας θα τροποποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου–, τότε εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου Φούρα και ως παραβάτης του νόμου αυτού κινδυνεύει ακόμη και με αυτόφωρη σύλληψη αν καταγγελθεί.

Αυτά για τον Βασίλη. Ο Γιάννης προς το παρόν δεν κινδυνεύει.

 

Συμπαραστάτες του Γκαγκάτση Χ. Παναγόπουλος και Β. Γραμμένος

 

Όπως είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο φύλλο, θερμός υποστηρικτής του Βασίλη Γκαγκάτση εμφανίστηκε ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος. Προς τιμήν του, γιατί αυτό δείχνει ότι δεν ξέχασε την παλιά συνεργασία που είχαν όταν ήταν  πρόεδρος στην ΕΡΤ το 2005. Άλλωστε, για πολλούς η φιλία και εκτιμάται και τιμάται…

Τα δύσκολα για τον Χρήστο Παναγόπουλο ενδεχομένως να προκύψουν αν η 2η Τακτική Ανακρίτρια που έχει στα χέρια της τον φάκελο για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΠΟ για το 2005 με κατηγορούμενους για κακουργηματική απιστία τους Βασίλη Γκαγκάτση και Πασχάλη Παπαδόπουλο, ιδιοκτήτη της off shore εταιρείας Stadium, κρίνει ότι πρέπει να επεκτείνει τη δίωξη και σε άλλα άτομα που συνήργησαν ώστε η ΕΠΟ αντί να εισπράξει 3 εκατ. ευρώ, απευθείας από την ΕΡΤ (του κ. Παναγόπουλου), εισέπραξε μόνο 1,4 εκατ. ευρώ. Αυτά για το εγγύς μέλλον…

Ένας άλλος ένθερμος συμπαραστάτης για την πρόσληψη του Βασ. Γκαγκάτση ήταν ο Βαγγέλης Γραμμένος. Θα πρέπει ο λογαριασμός του τηλεφώνου του τις τελευταίες εβδομάδες να έχει φθάσει… τον Κορφιάτη, αφού εξήντλησε κάθε μέσον ώστε να προσληφθεί ο Βασίλης. Τώρα αν από το 2001 έως το 2009 μαζί με τον Διονύση Ψωμιάδη έβγαζε πύρινους λόγους για την αμαρτωλή ΕΠΟ του Γκαγκάτση που αδικούσε τον ΠΑΟΚ και τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, επειδή τώρα έχουμε 2016 και ο γιος του Βασίλη είναι στην ΕΠΣ Θεσσαλονίκης, ο Ιβάν να είναι καλά, εκεί θα σκόνταφτε ο Βαγγέλης για ν’ αλλάξει ρότα; Άσε που στις τελευταίες εκλογές για την ΕΠΣ Θεσσαλονίκης ο Βασίλης ήταν εκείνος που τράβηξε από την εκλογική διαδικασία της ΕΠΣ τον αντίπαλό του κ. Σχιζοδήμο με αποτέλεσμα ο Β. Γραμμένος να εκλεγεί χωρίς να ιδρώσει ως μοναδικός υποψήφιος.

Προφανώς, θα τρίζουν… τα δόντια –δεν λέμε τα κόκαλα,  γιατί είναι εν ζωή και μακάρι να είναι πάντα καλά– του Διονύση Ψωμιάδη από τις κωλοτούμπες του πουλέν του Βαγγέλη…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα