«Η πόλη να ξαναβρεί το παραγωγικό της ρυθμό»

Tην έναρξη λειτουργίας του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου υπεύθυνη του γραφείου θα είναι η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου,  στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, κήρυξε και επίσημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά την έναρξη της λειτουργίας του γραφείου, το οποίο θα βρίσκεται στο ΥΜΑΘ, αυτό θα είναι καθημερινά ανοιχτό. “Επέλεξα να μη γίνει άλλη μια δεξίωση, εγκαίνια φαντασμαγορικά, αλλά μια σύσκεψη εργασίας. Να συζητήσουμε ό,τι χρειαστεί για να δώσουμε λύση στα μείζονα προβλήματα της περιοχής και να ψάξουμε λύσεις ρεαλιστικές και εφικτές. . Σε αυτή την περίπτωση δεν καθόμαστε απέναντι, αλλά δίπλα. Όχι λόγια μεγάλα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Η παρουσία του γραφείου, αναβαθμίζει τον ρόλο του υφυπουργείου. Μας δίνει τη δυνατότητα σε καθημερινή βάση να προτεραιοποιούμε τις δραστηριότητες που απαιτούνται για να δοθούν λύσεις”

«Η θεσμική ιδιότητα του πρωθυπουργού μπορεί να είναι παθογένεια αλλά εδώ μπορεί να λειτουργήσει θετικά, με συλλογική προσπάθεια παράλληλα με την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. Χρειαζόμαστε ένα λειτουργικό γραφείο, γραφείο δουλειάς» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Θα μας απασχολήσει η ανάπτυξη της πόλης. Θα έχω τακτική παρουσία, κάθε 15 ημέρες με υπουργικές συσκέψεις. Το γραφείο μου θα είναι εδώ πάντα ανοιχτό. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να ξαναβρεί την παλιά ιστορική της ταυτότητας της πολυπολιτισμικής «κυψέλης».

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε στα σκαλιά του ΥΜΑΘ η υφυπουργός Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά. Στον χώρο βρίσκονται επίσης για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του γραφείου, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Ζουράρις, βουλευτές του κόμματος από τη Θεσσαλονίκη, ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, η διευθ. σύμβουλος της Εγνατία Οδός Α.Ε. Ρία Καλφακάκου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας..

«Συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας το ανθρώπινο κεφάλαιο»

Στο μεταξύ, την απόφαση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, το ανθρώπινο κεφάλαιο και να επενδύσει σε αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής του στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “ΝΟΗΣΙΣ”.

«Επιλέξαμε να συγκροτήσουμε χαρτοφυλάκιο ειδικά για την έρευνα και την καινοτομία, βάλαμε την έρευνα όχι μόνο στο τίτλο», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «παρά τη δημοσιονομική δυσκολία καταφέραμε να αυξήσουμε, τόσο σε απόλυτα μεγέθη, όσο και ως ποσοστό του προϋπολογισμού, το ποσό που κατευθύνθηκε στην έρευνα και την καινοτομία. ‘Εχουμε φτάσει κοντά στο 1% του ΑΕΠ».

 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από όσα είδε στο Κέντρο “ΝΟΗΣΙΣ”, επισημαίνοντας ότι “μια ξενάγηση στο χώρο υπενθυμίζει ότι η πολιτιστική παράδοση της χώρας δεν είναι μόνο η αρχαία κουλτούρα, αλλά είναι και οι επιστήμες, ο πολιτισμός των επιστημών και όλη αυτή η βαριά παρακαταθήκη”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα