Η Σεντ Ετιέν στο δρόμο της Ένωσης

Η ΑΕΚ επιστρέφει στις 28 Ιουλίου στην Ευρώπη με από απουσία πέντε ετών και η κληρωτίδα έμελλε να την οδηγήσει στη Γαλλία, στη χώρα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις.

Η Ένωση θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Σεντ Ετιέν του Κριστόφ Γκαλτιέ (βρίσκεται επτά χρόνια στο πάγκο της), η οποία τερμάτισε στην έκτη θέση του περσινού γαλλικού πρωταθλήματος με 58 βαθμούς σε 38 παιχνίδια και τέρματα 42-37. Σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει με το ρόστερ, αλλά σίγουρα είναι ανησυχητικό ότι προέρχεται από τη Γαλλία. Η ΑΕΚ δεν έχει καλή παράδοση με ομάδες από συγκεκριμένες χώρες, ιδίως σε νοκ άουτ αναμετρήσεις, με την προ δεκαετία νίκη κόντρα στη Λιλ στους ομίλους του Champions League να αποτελεί τη μόνη ευχάριστη ανάμνηση.

Η Σεντ Ετιέν ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του γαλλικού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ’60 και του ’70, όταν κατέκτησε 14 εγχώριους τίτλους και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (το 1976). Τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει κάποιες συνεχόμενες παρουσίες στο Europa League και γενικώς έχει σταθεροποιηθεί στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας, χωρίς ωστόσο να διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα (το οποίο άλλωστε δεν διαπραγματεύεται η Παρί). Το 2013 κατέκτησε το Λιγκ Καπ που είναι και ο πιο πρόσφατος τίτλος της ομάδας.

Το κακό για την ΑΕΚ είναι ότι η Σεντ Ετιέν παίζει από τα άκρα, ενώ η ελληνική ομάδα είναι δυνατή στον άξονα της άμυνάς της, αφού Γκάλο και Ντιντάκ δεν είναι δοκιμασμένη σε  ταχύτατα χαφ με γερά πνευμόνια. Το πρώτο λόγο έχουν φυσικά οι «Στεφανουά», αλλά η ΑΕΚ δεν είναι αουτσάιντερ χαμένο από χέρι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα