Η σκυτάλη στους αντιπροέδρους

Ικανοποιημένοι έμειναν από την εξέλιξη της προ ημερησίας συζήτηση για την διαπλοκή στη Νέα Δημοκρατία. Κι όπως λένε «ο πρωθυπουργός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα ζητήματα διαφάνειας, για να ξεφύγει από την δεινή πολιτική θέση όπου τον έχει οδηγήσει η αποτυχία της πολιτικής του και τα ψέματα στα οποία τη στήριξε».
Και όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη «μόνο που πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Νόμιζε ότι θα στριμώξει τη Νέα Δημοκρατία με τις χιλιοειπωμένες λασπολογικές αναφορές του», συνεχίζουν και προσθέτουν πως τελικά ο κ. Τσίπρας «βρέθηκε να απολογείται ο ίδιος:
• Για τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, που αρνείται να φέρει στη Βουλή.
• Για την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης, με μια αδιαφανή και επιζήμια διαδικασία.
• Για την σκανδαλώδη υπόθεση Καλογρίτσα.
• Για τους χειρισμούς της Attica Bank των «κουμπάρων υπουργών».
• Για τον ανώνυμο μέτοχο της «Αυγής» που και χθες αρνήθηκε να κατονομάσει.
• Για τον πανταχού παρόντα κ. Μαντζουράνη.
• Για τις προνομιακές σχέσεις του με τον κ. Κουρή.
• Για το φιλικό στον ΣΥΡΙΖΑ και διωκόμενο από την Δικαιοσύνη καναλάρχη, κ. Καραγιώργη.
• Για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο μεγάλος νικητής της χθεσινής συζήτησης, «γιατί:
• Παρά τις προσπάθειες του κ. Τσίπρα να αποφύγει τη σχετική συζήτηση, του υπενθύμισε τα ψέματα και την αποτυχία του στην οικονομία.
• Απάντησε σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, χωρίς να διστάσει να κάνει και αυτοκριτική, όπου χρειάστηκε.
• Κατέθεσε 12 συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα διαφάνειας, αποδεικνύοντας ότι είναι πολιτικός που κοιτάζει στην επόμενη μέρα».
Τρεις φράσεις κλειδί
Στην Πειραιώς τονίζουν ότι τρεις φράσεις του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Τσίπρα, έδωσαν το κλίμα της χθεσινής συζήτησης και ήταν οι εξής:
• «Ανεβήκατε πετώντας λάσπη και πέφτετε κατρακυλώντας στη λάσπη».
• «Από τον Κοσκωτά στον Τσίπρα, ένας Ματζουράνης δρόμος».
• «Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω».
«Ο αναξιόπιστος και διχαστικός κ. Τσίπρας, σύντομα θα είναι παρελθόν. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλουν ξανά την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, θα φέρουν ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στον τόπο και θα ενώσουν τους Έλληνες», συμπληρώνουν στη Ν.Δ.
Οι δύο αντιπρόεδροι
Λίγες ώρες μετά την σκληρή μονομαχία στη Βουλή την σκυτάλη εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήραν οι δύο αντιπρόεδροι, οι οποίοι εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικές εκπομπές επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα.
Ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας δεν είπε τίποτε καινούργιο για τη διαπλοκή στη Βουλή. Τι θα θυμάται ο κάθε άνθρωπος που είδε τη Βουλή; Ότι η κυβέρνηση κάνει τα πράγματα καλύτερα; Τα έκανε χειρότερα, κανείς δεν μας είπε ποιος είναι πίσω από την οφσορ της Αυγής, μάς έμεινε το θέμα Καλογρίτσα και Καραγιώργη που ήταν κολλητός της κυβέρνησης», σχολίασε.
«Μάς είπε τα ίδια και τα ίδια η Siemens κλπ. Το Μάρτιο ήρθε σαν παλικάρι της φακής και είπε “εγώ κάνω επαναδιαπραγμάτευση για τη Siemens. Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Τι κάνανε;» αναρωτήθηκε.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «έκλεισα τους καναλάρχες τρεις μέρες σε ένα δωμάτιο, και μπράβο του, ας τους έκλεινε και μια εβδομάδα τι έμεινε από αυτό; Χάνουν πάνω από 1 δισ. ευρώ από τα κανάλια που κλείνουν και πανηγυρίζουν για τα 250 εκατ. ευρώ. Κοροϊδεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί…»
Και κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα. Λένε το ίδιο κι αυτοί. Δεν έχετε ψωμί; Φάτε παντεσπάνι”.
Ακόμη πιο επιθετικός ήταν ο έτερος των αντιπροέδρων της Ν.Δ., ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Με τον Τσίπρα πρωθυπουργό το ΑΕΠ δεν θα αυξηθεί, ούτε επενδύσεις θα έρθουν ούτε ανάπτυξη, γιατί είναι εντελώς ανίκανος. Είναι επικίνδυνοι, ανίκανοι και πρέπει να φύγουν σήμερα. Η λεγόμενη πρώτη αξιολόγηση που ήταν να κλείσει από το Νοέμβριο και όλο πανηγυρίζουν ότι την κλείνουν δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με το γεφύρι της Άρτας. Ούτε χθες κατάφεραν να την κλείσουν…», τόνισε μια ημέρα μετά το σπάσιμο της δόσης από τους εταίρους, αλλά και της συζήτησης στη Βουλή για τον διαπλοκή.
«O Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να εξηγήσει πώς να κάνουμε ξανά την Ελλάδα μεγάλη, αλλά όταν ο Τσίπρας επιλεγεί χυδαιότητα για λογούς εσωτερικής συσπείρωσης, επιλέγεις να κατέβεις σε αυτό το επίπεδο της λάσπης, δεν πρέπει να μένεις σιωπηλός», εξήγησε για την σκληρή στάση του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή.
«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του εκ νέου διωκόμενο από τη διαπλοκή», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα