Η σπάνια ασθένεια που πάσχει η Ρούλα- H μάχη με την πολυμυοσίτιδα

Αποκάλυψη

 

Πριν από λίγα χρόνια, όπως είναι γνωστό ότι η Ρούλα Κορομηλά πέρασε μία μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της.  Η παρουσιάστρια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χρειάστηκε να απέχει από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, αφού μπαινοέβγαινε στα νοσοκομεία. Κανείς δεν ήξερε με λεπτομέρειες τότε από τι βασανιζόταν, και τα δημοσιεύματα δεν άργησαν να οργιάσουν. Η σύντομη τηλεοπτική επιστροφή της, παρουσιάζοντας για λίγο καιρό το «Greek Idol», έγινε τροφή για αρνητικά σχόλια για την εικόνα της, αφού είχε βάλει πολλά κιλά και ήταν πρησμένη.

Η Ρούλα Κορομηλά τότε, παρά τον πόλεμο που δεχόταν, συνέχισε να δίνει τη μάχη της, ενώ σε μετέπειτα συνεντεύξεις της δεν έκρυψε το πόσο πολύ την είχαν στεναχωρήσει όλα αυτά που διάβαζε τότε για τα κιλά της, αφού πολλοί δεν σεβάστηκαν την περιπέτεια υγείας της. Μέχρι σήμερα η ίδια δεν αποκαλύψει σε συνέντευξή της τι πραγματικά της είχε συμβεί εκείνο το διάστημα, που έμαθε να ζει μαζί του!

Ο καλεσμένος της Γιώργος Θεοφάνους στο “Bravo Roula” πριν από δύο εβδομάδες, την έκανε να ξεσπάσει σε κλάματα, όταν της περιέγραψε τα συναισθήματά του, όταν την είδε σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. 

Αφορμή για να μάθουμε λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, αποτελεί ένα απόσπασμα μίας αγωγής που είχε στείλει το 2009 η παρουσιάστρια κατά της Real, μετά και το εξώφυλλο με τίτλο «Στο νοσοκομείο από υπερβολική χρήση…Botox». Σύμφωνα με τα όσα αναδημοσιεύει το περιοδικό «You» και έχουν πραγματικό ενδιαφέρον, γιατί είναι κάτι που δεν είναι γνωστό ευρύ κοινό, η Ρούλα Κορομηλά,   διαγνώστηκε με μία σπάνια ασθένεια, που ονομάζεται «ιδιοπαθής πρωτοπαθής πολυμυοσίτιδα».

«Το 2007 ενώ είχα ξεκινήσει την συνεργασία μου με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha παρουσίασα προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα άρχισα να αισθάνομαι έντονη μυϊκή αδυναμία, αδικαιολόγητη κόπωση, απώλεια βάρους πόνους στις αρθρώσεις (αρθραλγείες), δυσκολία στην αναπνοή με αποτέλεσμα να εισαχθώ στο νοσοκομείο Metropolitan τον Μάιο του 2007 όπου παρέμεινα για περίπου δύο μήνες. Μέσα μετά την εισαγωγή μου στο Νοσοκομείο, μου χορηγήθηκαν ενδοφλεβίως, υψηλές δόσεις κορτιζόνης και μετά από μία δαιδαλώδη διαδρομή με πολλές επώδυνες εξετάσεις που διήρκησαν περίπου 15 μέρες, οι γιατροί μου κατέληξαν στη διάγνωση της ασθενείας μου, η οποία είναι το αυτοάνοσο νόσημα «ιδιοπαθής πρωτοπαθής πολυμυοσιτιδα».

Το νόσημα αυτό, αρκετά σπάνιο στην εμφάνισή του, χαρακτηρίζεται από φλεγμονώδεις αλλοιώσεις του μυϊκού συστήματος, είναι χρόνιο νόσημα με υφέσεις και εξάρσεις, μη θεραπεύσιμο και απαιτεί συνεχή και δια βίου ιατρική παρακολούθηση. Αυτό σημαίνει συχνές εισαγωγές μου στα Νοσοκομεία για την θεραπευτική αγωγή η οποία, λόγω των ισχυρών φαρμάκων και υψηλών δόσεών τους, έχει πολλές και επίπονες παρενέργειες στον οργανισμό μου, όπως ενδεικτικά αδυναμία κίνησης και μυϊκούς πόνους. Κυρίως, όμως και επιπροσθέτως, οι υψηλές δόσεις ενδοφλέβιας κορτιζόνης έχουν σαν αποτέλεσμα παρενέργεια και αλλοίωση της εμφάνισής του ασθενούς» αναγκάστηκε να εξηγήσει η Ρούλα Κορομηλά για να στηρίξει την αγωγή της κατά της εφημερίδας.

Η Ρούλα Κορομηλά κατάφερε να βγει νικήτρια από όλη αυτή την περιπέτεια, και να γίνει η ίδια ένα κινητό μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και πίστης, ότι όλα μπορούν να πάνε καλά, φτάνει να το θέλουμε εμείς οι ίδιο. «Μπράβο» Ρούλα!

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα