Η στήριξη Ρουσόπουλου σε Φώφη προκάλεσε αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ

Φωτιές άναψε στο ΠΑΣΟΚ ο Θοδωρής Ρουσόπουλος. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή με άρθρο του σε ημερήσια εφημερίδα εκθειάζει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προβλέποντας νίκη της στις εκλογές για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Χαρακτηριστικά ο πρώην ισχυρός άνδρας την πενταετία Καραμανλή αναφέρει στο άρθρο του: «Ασχέτως του πώς και με ποιον τρόπο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον νέο φορέα, ασχέτως του πόσοι θα προσέλθουν στις κάλπες, ένα είναι απολύτως βέβαιο. Η Φώφη θα αναμετρηθεί με όλους τους άλλους και όσοι την υποτιμούν μάλλον θα εκπλαγούν για μία ακόμη φορά».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει: “Το 2000 ο Κώστας Καραμανλής μίλησε ευφυώς για μεσαίο χώρο, αναφερόμενος ουσιαστικά στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους οι οποίοι χωρίς φόβους, πάθη ή προσωπικά συμφέροντα εκλήθησαν να συμμετάσχουν σε μια νέα προσπάθεια. Προσπάθεια που απέδωσε πολλά καλά για τον τόπο, αντιστρόφως ανάλογα της συκοφάντησής της την οποία παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί μετριοπαθείς πολιτικές και κερδίζει ψηφοφόρους από τον κεντρώο χώρο. Όμως στο πολιτικό παιχνίδι μπήκε προ δύο ετών η Φώφη Γεννηματά, διαδεχόμενη τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πολλοί περίμεναν πως θα αποτύχει, και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κόπιασε πολύ ώσπου να εδραιωθεί και να αρχίσουν να τη σέβονται και να την υπολογίζουν στο κόμμα της. Ένα κόμμα το οποίο είχε φτάσει στα Τάρταρα των εκλογικών αποτελεσμάτων και η Φώφη κατάφερε σιγά-σιγά να το αναστήσει ανεβάζοντας τα εκλογικά του ποσοστά και κάνοντάς το υπολογίσιμη πολιτική δύναμη πάλι. Το έκανε με έξυπνες κινήσεις και κυρίως συνθέσεις και όχι αφαιρέσεις”.

Χαμός στο διαδίκτυο

Όπως γίνεται αντιληπτό τα όσα έγραψε ο Θοδ. Ρουσόπουλος προκάλεσαν ένα γενικό χαμό στο διαδίκτυο, καθώς πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν στα social media για τις υπόγειες σχέσεις της κυβέρνησης με τον Καραμανλισμό και την Χαριλάου Τρικούπη. Μάλιστα έσπευσαν να υπενθυμίσουν και την πρόβλεψη του Νίκου Χατζηνικολάου ότι “η Γεννηματά θα κάνει περίπατο στις εκλογές”.

Για να σταματήσουν τα σενάρια έσπευσε να σχολιάσει την στήριξη Ρουσόπουλου ο Παύλος Χρηστίδης(εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ) με ανάρτησή του στα social media: «Όσοι νομίζουν ότι βλάπτουν την Φώφη Γεννηματά αναπαράγοντας δηλώσεις και άρθρα δημοσιογράφων, πλανώνται πλάνην οικτρά. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να βλάπτουν την Παράταξη. Ας αφήσουν πια τις παλαιοκομματικές πρακτικές. Κατά τα άλλα, αν μας είχαν ρωτήσει, θα τους είχαμε πει ότι γνωρίζουμε πολύ καλά την αρχαϊκή ρήση « φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Άλλο οι φίλοι και άλλο οι ”καλοθελητές”».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα