Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την επέτειο δολοφονίας Τεμπονέρα

Να μπει τέλος στο μίσος ζητά με ανάρτησή του στο Facebook, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα, ο Κώστας Μπακογιάννης.

Να σημειώσουμε πως σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 27 χρόνια από την δολοφονία του καθηγητή Μαθηματικών. Ο Νίκος Τεμπονέρας έπεσε νεκρός το 1991, κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων κατά του αποκαλούμενου «νόμου Κοντογιαννόπουλου» και έπειτα από χτυπήματα που δέχτηκε από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, Γιάννη Καλαμπόκα.

Τι έγραψε ο Μπακογιάννης για την επέτειο της δολοφονίας Τεμπονέρα

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε σε αυτή τη «μαύρη» επέτειο. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τονίζει πως από τη δολοφονία Τεμπονέρα «ηττηθήκαμε όλοι».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη αναφέρει: «Τα άκρα μάς κρατάνε ομήρους στο σκοτάδι. Οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν μόνο σε αναξιοπρέπεια, ήττες και εγκλήματα. Και αυτά τα εγκλήματα πρέπει να θυμόμαστε.

Σαν σήμερα, το 1991, δολοφονήθηκε ο Νίκος Τεμπονέρας. Κέρδισαν το μίσος και ο παραλογισμός. Έχασαν οι δικοί του άνθρωποι, η οικογένεια, οι φίλοι, οι μαθητές του και μαζί τους ηττηθήκαμε όλοι. Όχι άλλη μαυρίλα, όχι άλλο μίσος.

Τα άκρα μάς κρατάνε ομήρους στο σκοτάδι. Οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν μόνο σε αναξιοπρέπεια, ήττες και εγκλήματα…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα