«Η συζήτηση για ‘κούρεμα’ βλάπτει την Ελλάδα»

Κακό κάνει στην Ελλάδα η συζήτηση περί νέου «κουρέματος» του χρέους, σύμφωνα με την εκτίμηση του υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην «Οζναμπρύκερ Τσάιτουνγκ», μία τέτοια φημολογία στη δεδομένη χρονική στιγμή, τρομάζει τους επενδυτές. Και πρόσθεσε: «Η συζήτηση βλάπτει, σε τελική ανάλυση, τον Ευρωπαίο φορολογούμενο σε μια περίοδο κατά την οποία, στόχος πρέπει να είναι η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου η χώρα να επιστρέψει για χρηματοδότηση στις κεφαλαιαγορές».

Ο Κάμπετερ άσκησε έντονη κριτική στο κόμμα των Πρασίνων που συντηρεί τη σχετικά συζήτηση, προειδοποιώντας ότι «το μόνο που καταφέρνει, είναι να φοβίσει τους επενδυτές και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα».

Σε άλλο σημείο, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών κράτησε αποστάσεις και από τη θέση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Έσσης και αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατικών, Φόλκερ Μπουφιέ υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. «Όλες αυτές οι εικασίες που διατυπώνονται πριν από το καλοκαίρι του 2014 απλώς παραπλανούν» δηλώνει.

Πάντως, παραδέχεται ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί χρηματοδοτική βοήθεια και το 2015 αλλά διευκρίνισε πως το ύψος της θα προσδιοριστεί του χρόνου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα