«Η συμπεριφορά του πολιτικού προϊσταμένου μου με οδήγησε σε παραίτηση»

Με ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο οποίο αποτυπώνονται επιγραμματικά μερικά από τα επιτεύγματα της θητείας του ως διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Δημήτρης Κούκης παρέδωσε σήμερα τα ηνία της υπηρεσίας.

Απευθυνόμενος στους γενικούς διευθυντές, τους αερολιμενάρχες και τους προϊσταμένους διευθύνσεων, καθώς και σε όλο το προσωπικό της ΥΠΑ, ο μέχρι σήμερα διοικητής της ευχαρίστησε καταρχάς άπαντες για την άψογη –όπως την χαρακτήρισε– συνεργασία που είχαν στα δύο χρόνια της θητείας του, «μίας θητείας που δυστυχώς συνέπεσε με χρόνους καθομολογουμένως χαλεπούς».

Ωστόσο ο κ. Κούκης χαρακτήρισε «ατυχία» το γεγονός ότι η θητεία του πέρασε από αλλεπάλληλες δοκιμασίες και συγκρούσεις, για τις οποίες είπε ότι οφείλονται «αποκλειστικά και μόνο στην ηγεσία του Υπουργείου».

«Η συμπεριφορά του εσχάτως τοποθετημένου πολιτικού προϊσταμένου μου προς το αξίωμα, που η Πολιτεία μου ενεπιστεύθη, με οδήγησαν στο να υποβάλλω από την 19η παρελθόντος μηνός την παραίτησή μου για λόγους ευσυνειδησίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούκης.

Όπως προαναφέρθηκε ο απερχόμενος διοικητής σταχυολόγησε μερικά από τα πεπραγμένα της διετούς θητείας του, αναφερόμενος μεταξύ άλλων:

# Στη διαχείριση δύο εξαιρετικά δύσκολων θερινών περιόδων (2013 και 2014) και την επίτευξη ιστορικών μεγίστων στην κίνηση των επιβατών και των πτήσεων.

# Στην αποτελεσματική διαχείριση των περιορισμένων οικονομικών διαθεσίμων.

# Στην ένταξη της χώρας στο CERG.

# Στην υπογραφή νέου Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

# Στην καθιέρωση της «Ποιότητας» ως κουλτούρας σε κάθε πτυχή δραστηριότητας της υπηρεσίας και την εκ των ένδον ανάπτυξη ενός συστήματος διασφάλισης αυτής

# Στην προώθηση της πρόσληψης 32 Ελεγκτών Εναερίου Κυκλοφορίας μέχρι και το ΑΣΕΠ.

# Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στα μεγάλα αεροδρόμια.

# Στην ανάπτυξη συστήματος προσομοίωσης εναέριας και επίγειας κυκλοφορίας για την εκπαίδευση των ΕΕΚ στον ΔΑΑ.

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο κ. Κούκης ευχαρίστησε τους πρώην υφισταμένους του για τον μοναδικό, όπως είπε, ζήλο και επαγγελματισμό και τις άοκνες προσπάθειες υπό οριακές συνθήκες «προκειμένου να αποτρέψετε επικίνδυνες καταστάσεις, να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας αλλά και να συμβάλλετε με τον τρόπο σας στη βελτίωση της συνολικής εικόνας της Υπηρεσίας και της Πατρίδας κατ’ επέκταση».

Το πλήρες μήνυμα Κούκη
Αναλυτικά το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του κ. Κούκη έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνεργάτες,

Αποχωρώντας από την θέση του Διοικητού της ΥΠΑ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους και όλες για την άψογη συνεργασία, που είχαμε τα δύο χρόνια της θητείας μου. Μιας θητείας που δυστυχώς συνέπεσε με χρόνους καθομολογουμένως χαλεπούς.

»Ευτύχησα κατά το διάστημα αυτό να γνωρίσω και να συνεργαστώ με πολλούς από εσάς, ανθρώπους σπουδαίου χαρακτήρα και ήθους, υπαλλήλους εξαιρετικούς και αφοσιωμένους στο καθήκον.

»Τα εν τω μεταξύ επιτεύγματα της Υπηρεσίας αλλά και η παρατήρηση του τρόπου χειρισμού των διαφόρων θεμάτων από μέρους σας κατέστησαν βεβαία σε μένα την αντίληψη ότι το προσωπικό της ΥΠΑ είναι οπωσδήποτε διακριτό από το σύνολο του έμψυχου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

»Ατύχησα όμως ταυτόχρονα, κι αυτό διότι η διετής διοίκησή μου, ως γνωρίζετε, πέρασε και από αλλεπάλληλες δοκιμασίες και συγκρούσεις, οφειλόμενες αποκλειστικά και μόνο στην ηγεσία του Υπουργείου. Η συμπεριφορά του εσχάτως τοποθετημένου πολιτικού Προϊσταμένου μου προς το αξίωμα, που η Πολιτεία μου ενεπιστεύθη, με οδήγησαν στο να υποβάλλω από την 19η παρελθόντος μηνός την παραίτησή μου για λόγους ευσυνειδησίας.

»Σήμερα παραδίδω τα ηνία της Υπηρεσίας και πιστεύω δε ακράδαντα ότι το πέρασμά μου από την ΥΠΑ αφήνει κάτι χρήσιμο πίσω. Κι αυτό, διότι με τη δική σας συμβολή πετύχαμε μεταξύ άλλων:

-Την διαχείριση δύο εξαιρετικά δύσκολων θερινών περιόδων (2013 και 2014) και την επίτευξη ιστορικών μεγίστων στην κίνηση των επιβατών και των πτήσεων

-Την αποτελεσματική διαχείριση των περιορισμένων οικονομικών διαθεσίμων

-Την ένταξη της χώρας στο CERG

-Την υπογραφή νέου Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας

-Την καθιέρωση της «Ποιότητας» ως κουλτούρας σε κάθε πτυχή δραστηριότητας της υπηρεσίας και την εκ των ένδον ανάπτυξη ενός συστήματος διασφάλισης αυτής

-Την προώθηση της πρόσληψης 32 Ελεγκτών Εναερίου Κυκλοφορίας μέχρι και το ΑΣΕΠ

-Την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στα μεγάλα αεροδρόμια

-Την ανάπτυξη συστήματος προσομοίωσης εναέριας και επίγειας κυκλοφορίας για την εκπαίδευση των ΕΕΚ στον ΔΑΑ

»Εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,

Ως απερχόμενος Διοικητής, εκφράζω προς εσάς θερμότατες ευχαριστίες, σφίγγοντας ενός εκάστου το χέρι για τον επιδειχθέντα μοναδικό ζήλο και επαγγελματισμό και τις άοκνες προσπάθειες υπό οριακές συνθήκες προκειμένου να αποτρέψετε επικίνδυνες καταστάσεις, να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας αλλά και να συμβάλλετε με τον τρόπο σας στη βελτίωση της συνολικής εικόνας της Υπηρεσίας και της Πατρίδας κατ’ επέκταση.

»Φίλτατοι, ως συνάνθρωπος σας επισημαίνω ότι οφείλετε να αντιληφθείτε το ταχύτερο την καινούργια πραγματικότητα και τα μηνύματα των καιρών. Ενδεχομένως τίποτε να μην είναι ίδιο με τα ισχύοντα για την ΥΠΑ μετά από λίγο. Κρατήσετε γι’ αυτόν και μόνον τον λόγο το υπέροχο πνεύμα της μεταξύ σας ομόνοιας και να συνεργάζεστε συστηματικά όλοι, ανεξαρτήτως του κλάδου στον οποίο ανήκετε. Έκαστος εξ υμών γνωρίζει κάλλιστα τους λόγους, οι οποίοι επιβάλλουν αυτό.

»Σας δηλώνω δε μετά λόγου τιμής ότι από εμένα προσωπικώς και από όποιο μετερίζι και αν βρίσκομαι, δύνασθε να αναμένετε μετά βεβαιότητος κάθε βοήθεια και συμπαράσταση αναφορικά με την εργασιακή σας εξασφάλιση.

»Σας διαβεβαιώνω τέλος ότι κρατώ την Υπηρεσία και όλους εσάς σε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην σκέψη μου, και, ναι μεν η υπηρεσιακή συνεργασία μας διακόπτεται επί του παρόντος, αλλά η ανθρώπινη όμως επικοινωνία θα διατηρηθεί.

Πάντα φίλος σας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα