“Η συμφωνία της Παρασκευής μας πάει πίσω”

Για τη συμφωνία στο Eurogroup που πάει πίσω την Ελλάδα ως χώρα, έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ,  έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως θα είναι ο πρωθυπουργός της ύφεσης και εκτίμησε πως ο λαός θα κληθεί να τα πληρώσει όλα αυτά. 

«Το καλό είναι ότι σπάει το και το αριστερό κακό σπυρί του λαϊκισμού. Το αντίστοιχο δεξιό έσπασε την ίδια την Κυριακή των εκλογών του 2012 με την αυτόματη και οβιδιακή μεταβολή του κ. Σαμαρά. Τώρα σειρά πήρε ο κ. Τσίπρας. Το κακό όμως είναι πως η θέση της χώρας χειροτέρευσε. Η συμφωνία της Παρασκευής μας πάει πίσω. Ούτε έξοδος από το μνημόνιο υπάρχει, ενώ στις 28/2 βγαίναμε από αυτό και μπαίναμε στην πιστωτική γραμμή, ούτε τα χρήματα που θα παίρναμε είναι πια δεδομένα, ενώ επιβαρύνεται δημοσιονομικά η χώρα, χάριν των επικοινωνιακών κινήσεων της κυβέρνησης. Ο λαός όμως θα κληθεί να τα πληρώσει όλα αυτά».

«Μου επιτίθενται γιατί ασκώ κριτική στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως αυτός  είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Όμως τί έχουν να πουν για τα όσα λένε οι δικοί τους; Κι αυτοί Κασσάνδρες  είναι; Βλέπω ωστόσο πολιτικά προβλήματα ενόψει. Διότι αυτή η συμφωνία μάλλον περνά από την Βουλή, αλλά στη συνέχεια τα μέτρα δεν θα ψηφίζονται. Ναι εμείς μάλλον θα στηρίξουμε την κύρωση της συμφωνίας στην Βουλή. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεσή μας. Προσέξτε όμως: στην Βουλή θα έλθει το αίτημα για παράταση του προγράμματος, Πως πρέπει άραγε να το λέμε σήμερα για να καταλαβαινόμαστε, έτσι το λένε όλοι στην Ε.Ε., η απόφαση του Εurogroup, αλλά και η έκθεση της τρόικα, συγγνώμη των θεσμών ήθελα να πω, για τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση».

«Θα είναι η κυβέρνηση της ύφεσης. Ο πρωθυπουργός δεν έχει πει ούτε μια λέξη για την ανάπτυξη, αν και μόνο εκεί μπορεί να στηριχτεί μια χώρα για να βγει από την κρίση. Θα είναι ο πρωθυπουργός της ύφεσης. Ευχόμαστε να υπάρξει συμφωνία. Αυτό επιβάλει το πολιτικό μας ήθος. Να θυμίσω βέβαια πως όταν ανέλαβα υπουργός Εργασίας το 2009, μου έκαναν σε δύο μέρες διαδήλωση και κατέλαβαν το γραφείο μου. Για να μην ξεχνιόμαστε!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα