“Η συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης”

Στην επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στις 23 Μαρτίου αναφέρθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τα θέματα που θα θέσει στην Γερμανίδα Καγκελάριο ενώ ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιβολής περιορισμού καταθέσεων”.

«Και οι δύο πλευρές, τόσο η Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θέλουν επικοινωνία χωρίς ενδιάμεσους για να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα» σημείωσε αρχικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία συνάντηση ουσίας που θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου «και δεν θα βρεθούνε για να βγουν μία φωτογραφία στο Βερολίνο».

Ερωτηθείς για την ατζέντα της συνάντησης, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα θέσει τα φλέγοντα ζητήματα στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και στη συνάντηση με τη Μέρκελ.

Είναι η υλοποίηση της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου για μεταβατική περίοδο για τη μεταμνημονιακή εποχή, αλλά και τα ζητήματα δημοσιονομικής ασφυξίας. Θα εκθέσουμε την κατάσταση όπως έχει στην πραγματικότητά της τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας θα τονίσει ότι θα προχωρήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για τον ελληνικό λαό. Έτσι προχωράμε στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες πολίτες – οφειλέτες του Δημοσίου, αλλά θα τονώσει και τα έσοδα του Δημοσίου σε μία κρίσιμη στιγμή» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τη διαρροή που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες από γερμανικά Μέσα για εφαρμογή του σεναρίου Κύπρου στην Ελλάδα με περιορισμό καταθέσεων, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, ούτε από τη γερμανική πλευρά.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο. Τέτοια δημοσιεύματα μόνο κακό δημιουργούν αυτή τη στιγμή στο ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει.

Δεν πρέπει να αναπαράγονται τέτοια δημοσιεύματα σε μία στιγμή ειδικά που το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο και έχει σταματήσει η εκροή καταθέσεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα