Η συνομιλία μας με τη Νανά δύο 24ωρα πριν την κατάρρευσή της: Ποιος την έσωσε

Της Σπυριδούλας Κάμπου Ζαράγκα

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιουλίου, η Νανά Καραγιάννη, όπου οι γιατροί του «Γεννηματάς» διέγνωσαν πώς η υγεία της κινδυνεύει και χρίζει άμεσης νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Από εκείνη τη στιγμή σήμανε συναγερμός, για να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ, αφού το εν λόγω νοσοκομείο που τη μετέφερε εγκαίρως για τη ζωή της ο δημοσιογράφος Κυριάκος Βελόπουλος, δεν μπορούσε να υποστηρίξει την παραμονή της σε αυτό. Κινηθοποιήθηκαν καλλιτέχνες, Υπουργοί, ακόμα και ο Τέρενς Κουίκ για να της βρούνε μονάδα στην εντατική και το μεσημέρι του Σαββάτου η ραδιοφωνική παραγωγός διακομίστηκε στο Αγία Όλγα.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η άμεση επέμβαση του φίλου της Κυριάκου Βελόπουλου αποδείχτηκε σωτήρια, και αυτές τις ώρες δίνουν μάχη για να τονώσουν τον οργανισμό της μετά από την πολυοργανική ανεπάρκεια που υπέστη, κάτι που σημαίνει ότι θα την κρατήσουν σε κώμα για περισσότερες δέκα μέρες. Αν και οι γιατροί δείχνουν αισιόδοξοι, γιατί ο οργανισμός της ανταποκρίνεται, σύμφωνα πάντα με αυτούς, τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα για εκείνη.

“Είναι πολύ δύσκολη η κατάστασή της, αλλά υπάρχει ελπίδα” εξομολογείται στην “Α”, άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα της στο νοσοκομείο.

Στο πλευρό της από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε και η επιστήθια φίλη της, Αναστασία Κατηφόρη, που πολλοί γνωρίζουν ότι σε εκείνη οφείλει πολλά η Νανά Καραγιάνη  και πρόκειται από τις πιο σημαντικές γυναίκες στη ζωή της.

Τα πρώτα σημάδια που αγνόησε

Από το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου, τα ίχνη της Νανάς Καραγιάννη, εξαφανίζονται από το Facebook, κάτι που άρχισε να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους την γνώριζαν καλά, αφού ήξεραν ότι κάθε λίγα λεπτά προχωρούσε σε αναρτήσεις στα social media, άλλοτε δείχνοντας τα φαγητά που τρώει, ή που διασκεδάζει μαζί με φίλους. Από το πρωί της Τρίτης όμως, η Νανά είχε αρχίσει να μην αισθάνεται καλά.

Μιλώντας μαζί της το ίδιο πρωινό, ανησυχώντας για την υγεία της, βλέποντάς τη ξαφνικά να φοράει κολάρο και με το γνωστό της χιούμορ να κάνει έκκληση μέσω Facebook, για να βρει φυσικοθεραπευτή χωρίς να τον πληρώσει, την άκουσα αρκετά εξουθενωμένη από τους πόνους, καταφέρνοντας να τους συγκαλύψει με το γνωστό της χιούμορ. Κανονίζοντας πότε θα πιούμε τον επόμενο καφέ μας, αφού είχε πολλά να μου πει για τα επόμενα σχέδια της. Την είχε χαροποιήσει ιδιαίτερα η επαγγελματική πρόταση που είχε δεχτεί από μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, ήταν έτοιμη να ξεκινήσει να γράφει το βιβλίο της, ενώ συζητούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό με σκοπό να βρεθεί με τους παραγωγούς που της πρότειναν να κάνουν ντοκιμαντέρ την περιπέτεια με την υγεία της.

Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός της, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που από το βράδυ της περασμένης Κυριακής την προέτρεπαν να πάει στο νοσοκομείο, αφού την έβλεπαν συνεχώς κομμένη στο πρόσωπο και με εμφανή τα σημάδια της κούρασης. Η απάντηση της Νανάς σε όλους όμως ήταν χαρακτηριστική: «Λεφτά υπάρχουν αλλά δεν τα έχουμε εμείς».

Μπορεί από οικονομικής άποψης να μην ήταν πολύ καλά, κυκλοφορούσε με το μετρό και με το λεωφορείο, παρόλα αυτά είχε ανθρώπους δίπλα της, που την αγαπούσαν και δεν την άφηναν μόνη της. Δεν μπορούσε λεπτό να κάτσει μόνη στο σπίτι, για αυτό βρισκόταν συνεχώς έξω για καφέ, για φαγητό, για μπάνιο. Όπως την είχαν ακούσει να εξομολογείται, το άδειο σπίτι την «πονούσε» και δεν μπορούσε να μένει σε ότι την πλήγωνε. Και οι φωτογραφίες της που έβλεπε από το παρελθόν, όντας πιο σκελετωμένη από ποτέ, την πονούσαν, για αυτό κάθε φορά που κάναμε κάποια συνέντευξη, μου έλεγε χαρακτηριστικά: «Μην βάλεις καμία φωτό από τις παλιατζούρες μου». Η ψυχοσύνθεσή της τον τελευταίο καιρό είχε αλλάξει. «Πες μου δεν βλέπεις στις φωτογραφίες ότι έβαλα μερικά κιλά. Δεν δείχνω πολύ καλύτερα;», ρωτούσε εμένα και όσους τύχαινε να συναντάει.

Και η αλήθεια είναι πώς η Νανά είχα αρχίσει να παίρνει σιγά σιγά τα πάνω της, και η βελτίωση να φαίνεται σταδιακά στην εξωτερική της εμφάνιση, έχοντας βάλει μερικά κιλά, όχι τόσα όμως όσα χρειαζόντουσαν. Αν και πολλοί υποστήριξαν ότι η Νανά δεν είχε επίγνωση του τι της συνέβαινε και πόσο κρίσιμη ήταν η κατάστασή της, μιλώντας κάποιος μαζί της, καταλάβαινε ότι είχε πλήρη γνώση και πάλευε να νικήσει τη νευρική ανορεξία, τη βουλιμία και τις γενικότερες διατροφικές διαταραχές της. «Κοίτα να βάλεις κανά κιλό γιατί έχεις αδυνατίσει πολύ» μου είχε πει την τελευταία φορά που με είχε δει. Η Νανά του σήμερα, γνώριζε τι συνέβαινε στη Νανά του παρελθόντος, και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τη βοηθήσει, και μαζί με εκείνη όλους όσους είχαν κάποιο πρόβλημα.

Για όλους ανησυχούσε η Νανά και λίγους ένιωθε ως οικογένειά της, αφού η πραγματική της, απουσίαζε από τη ζωή της.  Η άσχημη σχέση που είχε με τους γονείς της, ήταν κάτι ακόμα που της είχε «τρυπήσει» ως μαχαίρι την καρδιά. Πόσο σωστός ή λάθος ήταν ο τρόπος μερικών, να την εγκαταλείψουν, να την αφήσουν ολομόναχη, πιστεύοντας ότι έτσι θα της ρίξουν ένα γερό «χαστούκι» να ξυπνήσει και να δει ότι είναι ασθενής; Γιατί αδυνατούσε να πάει νωρίτερα να κάνει κάποιες εξετάσεις, που πιθανόν να προλάβαιναν όλο αυτό που ακολουθούσε; Γιατί ενώ όλοι φέρεται να γνώριζαν ότι η Νανά κινδυνεύει κανείς δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να φωτογραφίζεται μαζί της; Τα γιατί είναι πολλά και τις απαντήσεις μπορεί να τις δώσει σε όλους μόνο η ίδια, με το που θα συνέλθει από αυτή την περιπέτεια.

H τελευταία φωτό που ανάρτησε στο Facebook την Τρίτη 19 Ιουλίου

13697111_1207306879289289_5828875183205719812_n

Με την επιστήθια φίλη της Αναστασία Κατηφόρη, που ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που έσπευσαν κοντά της.

1471160_10202079252279144_1277396398_n

998514_10200939080335558_1591740846_n

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα