Η Συρία αντιδράει για την νέα συνοριακή δύναμη των ΗΠΑ στα εδάφη της

Καταδίκασε σήμερα η Συρία, την νέα πολιτοφυλακή την οποία συγκροτούν οι Η.Π.Α κάνοντας λόγο για «κατάφωρη επίθεση» στην εθνική της κυριαρχία.

Το κρατικό πρακτορείο SANA, μετέδωσε την είδηση αλλά και την απάντηση της κυβέρνησης της Συρίας, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας του. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν «Αυτό που έκανε η αμερικανική κυβέρνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της καταστροφικής της πολιτικής στην περιοχή για τον κατακερματισμό χωρών και την επιβολή οποιωνδήποτε λύσεων στις κρίσεις».

Συνεχίζοντας, «Ο συριακός στρατός είναι αποφασισμένος να τερματίσει οποιαδήποτε μορφή αμερικανικής παρουσίας στη χώρα».

Ο συνασπισμός, όπου ηγούνται οι Η.Π.Α, συνεργάζεται με συριακές πολιτοφυλακές με σκοπό να δημιουργήσει μια νέα μεθοριακή δύναμη 3.000 ανδρών.

Από την μεριά της η Τουρκία, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός λέγοντας ότι «Οι ΗΠΑ ‘παίζουν με τη φωτιά’ με την ίδρυση συριακής μεθοριακής δύναμης ασφαλείας στην οποία περιλαμβάνονται κουρδικές πολιτοφυλακές».

«Οι ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δημιουργούν έναν στρατό τρομοκρατών, τον οποίο ονομάζουν ‘δυνάμεις ασφαλείας’. Αυτό δεν είναι αγώνας κατά του ΙΚ και της τρομοκρατίας, αλλά υποστήριξή τους» έγραψε ο αντιπρόεδρος της τούρκικης κυβέρνησης, Μπορντάγ, στο Twitter.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα