“Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου και δεν χρειάζεται άδεια των ΗΠΑ για την κράτηση υπόπτων”

H Άγκυρα τραβάει το σχοινί στην κόντρα της με  τις ΗΠΑ αφού οι νέες δηλώσεις από πλευράς του Τούρκου πρωθυπουργού δυναμιτίζουν και άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Θυμίζουμε ότι οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό μετά την απόφαση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα να αναστείλει όλες τις υπηρεσίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου,

“Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου και δεν χρειάζεται την άδεια των ΗΠΑ για να προχωρά στη κράτηση υπόπτων», δήλωσε ο  Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.Ο  Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν «προνόμια» για υπόπτους επειδή εργάζονται για την αμερικανική διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην χώρα.

Καλούμε τις ΗΠΑ να είναι πιο λογικές”

Οι ΗΠΑ έχουν τιμωρήσει τους Τούρκους όπως και τους Αμερικανούς πολίτες με την αναστολή των υπηρεσιών έκδοσης βίζας. δήλωσε ακόμα ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε ομιλία του σε βουλευτές του ΑΚΡ κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι έλαβε μια συναισθηματική και ανάρμοστη απόφαση κατά του συμμάχου της.Η διαμάχη θα πρέπει να επιλυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, δήλωσε.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να είναι πιο λογικές. Το θέμα πρέπει βεβαίως να επιλυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα», είπε, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά των ΗΠΑ «ανάρμοστη» για έναν σύμμαχο.

«Ποιον τιμωρείτε; Κάνετε τους πολίτες σας και τους δικούς μας να πληρώνουν το τίμημα, δεν είναι σοβαρό αυτό. Δεν μπορείτε να κυβερνάτε μια χώρα με συναισθηματικές αποφάσεις», συμπλήρωσε.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα