“Η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε”

Στην επίσκεψη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα την Τετάρτη αναφέρθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και επανέλαβωε ότι “η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που την γνωρίσαμε”. «Η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας εξουσιοδοτημένα και να μιλούν με τα υπουργεία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΑΝΤ1  ενώ  υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς είναι αυτά που αφορούν στα δημοσιονομικά.

Όσον αφορά στην αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ήταν αναμενόμενη και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντεπεξήλθε με απόλυτη αξιοπρέπεια.

Τέλος, διέψευσε τα όσα ακούστηκαν χθες περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών από τον Γιάννη Δραγασάκη, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον κ. Βαρουφάκη και ότι η κυβέρνηση τον στηρίζει απολύτως.

«Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευθούμε» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα