«Η υψηλή ανεργία βαραίνει τις ευρωπαϊκές οικονομίες»

Το ΑΕΠ της Ε.Ε. συνολικά εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 2% το 2015 δήλωσε, σύμφωνα με το MNI, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ωστόσο την ίδια ώρα όπως είπε, η ανεργία παραμένει σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα σε πολλά κράτη μέλη.

Σύμφωνα με την Κομισιόν η ανάκαμψη συνεχίζει να είναι αναιμική, ο τραπεζικός δανεισμός υποτονικός, ενώ περί τα 25 εκατ. ανδρών και γυναικών στην Ε.Ε. παραμένουν άνεργοι.

«Αν και είναι ορατή η ανάκαμψη, δεν μπορούμε να πούμε ακόμα ότι η κρίση έχει τελειώσει, με την ανεργία να βρίσκεται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα», τόνισε ο Μπαρόζο και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν προτρέπει τα κράτη μέλη να θεσπίσουν πολιτικές που αποσκοπούν στις επενδύσεις με στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας, που πρέπει να τους αντιμετωπίσουν (τα κράτη) μόνα τους», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται στο ΜΝΙ, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρήθηκαν τον Φεβρουάριο στην Αυστρία (4,8%), την Γερμανία (5,1%) και το Λουξεμβούργο (6,1%).  Αντιθέτως, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας βρίσκουμε στην Ελλάδα (27,5%) και την Ισπανία (25,6%). Στην Γαλλία, η ανεργία διαμορφώνεται σε ποσοστό διπλάσιο από αυτό της Γερμανίας φτάνοντας στο 10,4%.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα