Η φονική «Μέδουσα» χτυπά αλύπητα όλη την Ελλάδα

Αν και είμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού» η Ελλάδα θυμίζει σκηνικό χειμώνα αφού είδε χιόνι (!) εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που είναι σε εξέλιξη και φέρει την κωδική ονομασία Μέδουσα. Αποτέλεσμα των ισχυρών καταιγίδων και των σφοδρών χαλαζοπτώσεων ήταν και ο τραγικός θάνατος ενός 45αχρονου στην Αμφιλοχία ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Δυτική Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα η «Μέδουσα» χτυπά αλύπητα όλη την Ελλάδα! Με πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Δυτική Ελλάδα, μια τραγική είδηση ήρθε πριν από λίγο στο φως της δημοσιότητας. Ένας 45χρονος αγνοούνταν και αναζητούνταν από χθες το βράδυ στην κοινότητα Μέγα Κάμπου του Δήμου Αμφιλοχίας. Όπως όλα δείχνουν χτυπήθηκε από κεραυνό χθες αργά το απόγευμα την ώρα της σφοδρής καταιγίδας

Η επονομαζόμενη «Μέδουσα» στο πέρασμά της έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα με σφοδρές χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, φωτιές από κεραυνούς, αλλά και καταστροφές σε κτήρια.

Αναλυτικά:

Σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία έχουν καταγραφεί από τα υψηλότερα ύψη βροχής και ο μεγαλύτερος αριθμός κεραυνών στη χώρα. Ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του στο Κιάτο. Μεγάλα τα προβλήματα σημειώνονται στο Μέτσοβο, με ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες. Καταστροφές σε Πτολεμαΐδα, Σέρρες. Και η κακοκαιρία συνεχίζεται.

Ανεξέλεγκτο φέρι μποτ στο Ρίο – Κόπηκαν οι κάβοι του

Οι κάβοι του «Νικόλαος Α» έσπασαν και το φέρι μποτ άρχισε να κινείται προς τα δυτικά παρασυροντας ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Όπως αναφέρει το patrastimes το φέρι κινήθηκε για 500 περίπου μέτρα με αποτέλεσμα να παρασύρει 15 περίπου σκάφη, κάποια τα έβγαλε στη στεριά, ενώ δύο μικρότερα βυθίστηκαν. Όλα αυτά εξαιτίας της κακοκαιρίας. Το φέρι μποτ που ήταν αγκυροβολημένο κοντά στις εγκαταστάσεις του Τιτάνα στο Ρίο ακινητοποιήθηκε τελικά ακριβώς απέναντι από το Κινέζικο εστιατόριο και μάλιστα σε παράλληλη προς την ακτογραμμή θέση.

Ιδιοκτήτες σκαφών βρέθηκαν στο σημείο και προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να βγάλουν τα σκάφη τους έξω, πολλά από τα οποία είχαν υποστεί ζημιές.

Ζημιές στο Αντίρριο

Ζημιές σε δέντρα με αρκετά σπασμένα κλαδιά είχαμε στο Αντίρριο. Είναι δύσκολο να δει κανείς την πραγματική εικόνα μέσα στη νύχτα η οποία θα αποκαλυφθεί με το πρώτο φως της μέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktia news.

Χιόνια στο Μέτσοβο

Δυνατό μπουρίνι συνοδευόμενο από χαλαζόπτωση, έπληξε το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες, στο Ζωτικό.
Όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr, σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου με τα σοβαρότερα όμως προβλήματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο Μέτσοβο.

Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, άσπρισαν οι στέγες και οι κήποι των σπιτιών, με τους κατοίκους να βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειές τους, ενώ σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε αρκετούς δρόμους μέσα στο χωριό.

Όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr, σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου με τα σοβαρότερα όμως προβλήματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο Μέτσοβο.

Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, άσπρισαν οι στέγες και οι κήποι των σπιτιών, με τους κατοίκους να βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειές τους, ενώ σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε αρκετούς δρόμους μέσα στο χωριό.

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έσπευσαν κατά μήκος του ορεινού οδικού επαρχιακού δικτύου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του εξαιτίας της κακοκαιρίας στο Κιάτο

Μέσα στο αυτοκίνητό του εγκλωβίστηκε ένα ζευγάρι στο Κιάτο τα ξημερώματα της Δευτέρας.Η έντονη βροχή που έπεφτε είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν νερά στο δρόμο και το ζευγάρι εγκλωβίστηκε.
Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Αχαΐα: Σφοδρό χαλάζι και πυρκαγιά από κεραυνό

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή. Κύριο χαρακτηριστικό των ακραίων καιρικών φαινομένων ήταν η έντονη βροχόπτωση, η συνεχής πτώση κεραυνών αλλά και χαλαζόπτωση κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος της κάτω Αχαγιάς. Προς στιγμή διεκόπη η κυκλοφορία καθώς οι οδηγοί δεν είχαν καθόλου ορατότητα. Η κίνηση των οχημάτων κατά μήκος της Πατρών-Πύργου στο συγκεκριμένο σημείο γινόταν με «βήμα σημειωτόν», ενώ προς διευκόλυνση των οδηγών έσπευσαν οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λόγω των κεραυνών εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην περιοχή Παυλόκαστρο της Πάτρας, στον Κρίνο και στην Λακκόπετρα της δυτικής Αχαΐας και στην Σπαρτιά του δήμου Ερυμάνθου. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, αλλά λόγω των καταιγίδων που ακολούθησαν, οι φωτιές έσβησαν γρήγορα.

Ακόμη, η Πυροσβεστική δέχθηκε τέσσερις κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα, καθώς επίσης και μία κλήση για πτώση δέντρου.

Κατολισθήσεις στη Χαλανδρίτσα

Προβλήματα υπήρξαν και στο επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή της Χαλανδρίτσας όπου λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Πυροσβεστική Υπηρεσία, αστυνομία και πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Χαλάζι και κατολισθήσεις στα Καλάβρυτα

Η ισχυρή χαλαζόπτωση και οι κατολισθήσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία δημιούργησαν προβλήματα σε πολλά σημεία του δρόμου Χαλάστρας – Καλαβρύτων.

Πάτρα: Κατάρρευση τζαμαρίας στο κολυμβητήριο εν ώρα αγώνων

Την ίδια στιγμή, υποχώρησε μεγάλη τζαμαρία του κλειστού κολυμβητηρίου ΠΕΠΑΝΟΣ στην Πάτρα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Η μεγάλη κατασκευή με σίδερα και τζάμια, κατέρρευσε στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων, εκεί που βρίσκεται η βοηθητική πισίνα και γίνονται οι καταδύσεις.

Όπως είπε στο tempo24.gr ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελάκης ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς άνθρωπος παρά μόνο δύο αυτοκίνητα έχουν υποστεί υλικές ζημιές όταν το κομμάτι που αποκολλήθηκε έπεσε πάνω στα οχήματα. Όπως είπε ο κ. Κανελλάκης, λόγω της κακοκαιρίας, κάποια στιγμή ένα ισχυρό ρεύμα αέρα δημιούργησε δυνατό ρεύμα «χτύπησε» τις εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να υποχωρήσει μεγάλη τζαμαρία. Το Πρωτάθλημα όπως τόνισε ο κ. Κανελλάκης διεξάγεται κανονικά, ενώ στο χώρο κλήθηκε και η Αστυνομία.

Μπουρίνι στο Αγρίνιο

Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε το μεσημέρι το Αγρίνιο και τις γύρω περιοχές, μετατρέποντας στο σκηνικό σε φθινοπωρινό.

Συγκεκριμένα, στο Αγρίνιο και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας επιβεβαιώθηκε πλήρως η πρόγνωση της ΕΜΥ. Για περίπου 30 λεπτά υπήρξε έντονη βροχόπτωση, η οποία σε ορισμένες περιοχές συνοδεύτηκε από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Μικροπροβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση η οποία έπληξε τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής.

Η κακοκαιρία προκάλεσε συσσώρευση υδάτων σε γήπεδο στην περιοχή της Τριανδρίας, με το νερό εν συνεχεία να πλημμυρίζει τμήμα του οδοστρώματος.

Σε ορισμένες περιοχές, στις Σέρρες, όπως το Χριστός αλλά και στην Αναγέννηση, τα προβλήματα ήταν πολύ έντονα. Αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνη με τις ζημιές που έχουν προκληθεί να είναι τεράστιες.

Σε ετοιμότητα τα Τρίκαλα

Δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν τα όχι μέχρι τώρα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνιστά στους οδηγούς να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Την Δευτέρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων της ΕΜΥ, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» και την Αττική.

Πού και πότε θα εκδηλωθούν επικίνδυνα φαινόμενα

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά των βορείων Κυκλάδων. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα δυτικά. Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία-Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 μποφόρ και στις βορειότερες περιοχές 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων. Βαθμιαία εξασθένιση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τιμή 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Τρίτη (18/07) στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια πιθανόν κατά τόπους ισχυρές το πρωί. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα