Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου

Ένας τελικός δίχως θεατές, σε ένα αχανές στάδιο 70.000 θέσεων…. Ένας τελικός που εκτός γηπέδου διέσυρε το ποδόσφαιρο ως άθλημα και ως ιδέα, με αρνητικούς πρωταγωνιστές – ποιους άλλους; – τους παράγοντες. Ένας τελικός, όμως, που οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές τίμησαν με την προσπάθειά τους και που επεφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη, τη νίκη της ΑΕΚ.

Όσο μεγαλειώδης ήταν η ανατροπή των προγνωστικών σε επίπεδο αποτελέσματος, άλλο τόσο και πολύ περισσότερο μεγαλειώδης ήταν η ενέργεια του Τσόρι Ντομίνγκεζ μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο Αργεντινός ήταν ο άνθρωπος που κράτησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, με το γκολ που σημείωσε. Ήταν όμως και ο άνθρωπος, που ανέβασε ηθικά τον σύλλογο του Πειραιά, όταν, παρά την πίκρα της μεγάλης απώλειας ενός τίτλου, εκείνος έσκυψε ιπποτικά μπροστά σε ένα γλυκύτατο κοριτσάκι που φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ και με τρόπο που φανερώνει την ποιότητα – την πραγματική ποιότητα – ενός παίκτη, της φίλησε το χέρι, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επικράτηση του αντιπάλου.

Μακριά από μικρότητες, φωνασκίες για διαιτησίες, που δεν ταιριάζουν σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Τσόρι Ντομίνγκεζ πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό και τον δόξασε, παρά την ήττα του στο γήπεδο, μεταφέροντας τη μεγαλειώδη αυτή εικόνα σε όλον τον πλανήτη.

Η φωτογραφία της σεζόν 2015-2016, ένα μοναδικό στιγμιότυπο από την κατά τα άλλα άθλια φετινή χρονιά, έχει πρωταγωνιστή τον σπουδαίο αυτόν Αργεντινό ποδοσφαιριστή και το κοριτσάκι με τη φανέλα της Ένωσης.

Αν και πάλι ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται το μήνυμα αυτής της εικόνας και το συμβολισμό που ήθελε να αναδείξει ο Τσόρι, καλό θα είναι να αποσυρθούν από το χώρο του ποδοσφαίρου, να μας αδειάσουν τη γωνιά και να ασχοληθούν με κάτι άλλο. Το άθλημα δεν τους έχει ανάγκη…

 

Σάββας Μιχάλαρος

tsori

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα