Η Φώφη “γεφυρώνει” τις διαφωνίες

Μπορεί στις δημοσκοπήσεις η Δημοκρατική Συμπαράταξη να έχει κέρδη, όμως στο εσωτερικό υπάρχουν σοβαρά ζητήματα σε ό,τι αφορά τις διεργασίες και την προετοιμασία για το ιδρυτικό συνέδριο. Οι εκκρεμότητες είναι αρκετές, οι διαφωνίες επίσης και γι’ αυτό το λόγο η Φώφη Γεννηματά ανέλαβε δράση, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Έτσι την Τρίτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της ΔΗΣΥ συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΔΗΜ.ΑΡ., του ΚΙΔΗΣΟ και των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία, με αντικείμενο την αναζήτηση κοινού τόπου για τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπηθούν τα επιμέρους κόμματα στο συνέδριο.
Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί διαφορετικές προτάσεις που αφορούν όχι μόνο τον τρόπο επιλογής των συνέδρων, αλλά και τον τελικό αριθμό τους. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ προτάθηκε το 50% των συνέδρων να προκύψουν από εκλογή από τη βάση και το υπόλοιπο 50% να οριστούν με απόφαση των κομμάτων. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μια διαδικασία εκλογής συνέδρων από τη βάση θα λειτουργήσει ενισχυτικά στο επικοινωνιακό κομμάτι. Με την εκλογή από τη βάση δεν συμφωνούν όλοι και στη συζήτηση να οριστούν όλοι οι σύνεδροι με ευθύνη των κομμάτων προκύπτουν διαφορετικές προσεγγίσεις όχι ως προς τις ποσοστώσεις εκπροσώπησης, αλλά ως προς τον τελικό απόλυτο αριθμό των συνέδρων.
Ομιλία για την Αυτοδιοίκηση
Πάντως οι πλέον μετριοπαθείς εκτιμούν πως τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ώστε να σταματήσουν, όπως λένε και τα αρνητικά δημοσιεύματα.

Πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην εκδήλωση του ερχόμενου Σαββάτου που έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο με πρωτοβουλία του ΙΣΤΑΜΕ και του ιδρύματος Friedrich Ebert, με τίτλο «Ανατροπή στο κράτος με αποκέντρωση στην αυτοδιοίκηση». Κάνουν λόγο για ένα σημαντικό βήμα στην επαναπροσέγγιση και εκ νέου ισχυροποίηση των δεσμών της δημοκρατικής παράταξης με τον αυτοδιοικητικό χώρο. Η παρουσία περισσοτέρων των 500 αυτοδιοικητικών στελεχών από ολόκληρη τη χώρα, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών, θεωρείται ότι σηματοδοτεί την επιβεβαίωση ότι ο κεντρώος πολιτικός χώρος διατήρησε ισχυρά ερείσματα στην αυτοδιοίκηση. Η εκδήλωση εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση της σχέσης αυτής και μια νέα δυναμική.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει και η Φώφη Γεννηματά.

Για την αξιολόγηση

Τέλος σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση το ΠΑΣΟΚ με non paper κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί με «ανούσιες φλυαρίες» και ψευδόμενη να συγκαλύψει όσα πραγματικά συμφώνησε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

«Δέχτηκαν εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια για τα οποία δεν αρκεί η υπερφορολόγηση γι’ αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζουν επιδρομή σε όλους ανεξαίρετα τους μισθούς και τις συντάξεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

«Όλα τα άλλα, περί αντι-μέτρων, ταυτόχρονης νομοθέτησης και δημοσιονομικής ουδετερότητας(!) δεν είναι παρά το φύλο συκής για την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία που ψάχνει απεγνωσμένα άλλοθι για την παραμονή της στα έδρανα του Κοινοβουλίου», αναφέρει ακόμη.

«Όπως έστρωσαν έτσι θα κοιμηθούν κι αν έχουν αϋπνίες ας παραιτηθούν. Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα για τη χώρα και τους πολίτες της», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα