Η Χετάφε προσλαμβάνει τον Σύρο πρόσφυγα που κλώτσησε η οπερατέρ

Η μία αισθανόταν πανίσχυρη. Κρατούσε την κάμερα και ένιωθε θεά. Τώρα βρίσκεται χωρίς δουλειά και με την παγκόσμια κατακραυγή να τη συνοδεύει. Ο άλλος με ρούχα δανεικά, ξεσπιτωμένος, αναζητούσε μία καλύτερη ζωή, μακριά από τον πόλεμο. Και τη βρήκε…

Η απρέπεια του σύγχρονου κόσμου, κόντρα στη μάχη για την επιβίωση. Νικήτρια η δεύτερη. Ο Σύρος πρόσφυγας που έγινε διάσημος λόγω της τρικλοποδιάς που του έβαλε μία οπερατέρ από την Ουγγαρία στα σύνορα με τη Σερβία, ενώ κρατούσε το παιδί του αγκαλιά και έτρεχε να γλιτώσει από τους Ούγγρους αστυνομικούς, βρήκε τον προορισμό του στην Ισπανία.

Η Χετάφε, ομάδα της Primera Division, πληροφορήθηκε ότι είναι προπονητής ποδοσφαίρου και του πρόσφερε δουλειά στις ακαδημίες της. Δεν πρόκειται για πράξη ελεημοσύνης, ούτε μάρκετινγκ. Πρόκειται για πράξη ανθρωπιάς. Αν μέσα από την κρίση που διέρχεται τον κόσμο, το προσφυγικό και την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί, προκύπτει ένα κέρδος, αυτό είναι η ενεργοποίηση των ευγενών αξιών του ανθρώπου και η μερική – έστω – παύση της αλαζονείας που χαρακτήριζε και φυσικά εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τον λεγόμενο πολιτισμένο δυτικό κόσμο.

Ο Σον Οσάμα Αμπντούλ Μόσεν δεν είναι τζιχαντιστής, ούτε τυχοδιώκτης. Είναι ένας οικογενειάρχης που ξεριζώθηκε από τον τόπο του, τη Συρία, για να επιβιώσει με τα παιδιά και τη σύζυγό του. Ο Μόσεν θα παρακολουθήσει μαθήματα προπονητικής για να πάρει το σχετικό δίπλωμα εξάσκησης του επαγγέλματος, ενώ ο Δήμος του Χετάφε προσφέρθηκε να διασφαλίσει τη διαμονή της οικογένειας, παρέχοντας ένα από τα σπίτια που διαχειρίζεται.

Πόσο ή τί αλήθεια χρειάζεται για να κινηθεί ο κόσμος; Χρειάζεται μία φωτογραφία ενός νεκρού παιδιού για να συσκεφθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και να πάρει αποφάσεις και ένα πλάνο μίας ανεκδιήγητης γυναίκας να βάζει τρικλοποδιά και να κλωτσάει πρόσφυγες, για να τραβήξει ένα καλό πλάνο!

Η δύση χρειαζόταν ένα σοκ για να βγει από τη νιρβάνα της και να αντιληφθεί ότι υπάρχει και ένας διαφορετικός κόσμος από τα… iPhone s6! Όμως χρειάζεται και ένα παγκόσμιο κίνημα, που θα υποχρεώσει τους ηγέτες να αλλάξουν οριστικά πορεία και να αναθεωρήσουν τις αξίες και τις προτεραιότητές τους, βάζοντας πριν και πάνω απ’ όλα, τον άνθρωπο και μετά τα όποια συμφέροντά τους.

Ο Τύπος, η εικόνα έχουν μεγάλη δύναμη και αν για ορισμένους οι εκπρόσωποι της δημοσιογραφίας αντιπροσωπεύουν τη διαφθορά και τη διαπλοκή, τα περιστατικά που αναδείχθηκαν, αποδεικνύουν ότι υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, αυτή που μπορεί να διορθώσει τον κόσμο και να σώσει ζωές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα