Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς, το μήνυμα της Κεφαλογιάννη

“Οχι σε νέους διχασμούς στη χώρα” λέει η Όλγα Κεφαλογιάννη. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» η πρώην υπουργός τάσσεται υπέρ της εθνικής συνεννόησης και τονίζει ότι «η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς».

«Τη Δευτέρα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Γιατί, αν δεν υπάρξει, τα πράγματα θα είναι δραματικά για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει πολύ», να μην μπει σε διαδικασίες κοινωνικών εντάσεων, προσθέτει και σημειώνει: «Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τις διαχωριστικές γραμμές. Χρειάζεται σύνεση και μέτρο από όλους».

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και την κατηγορεί ότι «κάνει το παν για να συγκρουστεί και δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης, ενώ αφήνει επιδεικτικά τον χρόνο να κυλάει».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και της Ντόρας Μπακογιάννη, αφήνει αιχμές για τη βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας ότι «αν ο κάθε βουλευτής ενεργούσε αυτόνομα, τότε δεν θα είμαστε κόμμα, θα ήμασταν άθροισμα συνιστωσών ή άθροισμα μονάδων».

Τέλος, ερωτηθείσα εάν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα πρέπει να προειδοποιεί ακόμη και για ενδεχόμενο Grexit, η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «είναι καθήκον και υποχρέωσή του να προειδοποιεί».

«Ξέρετε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία ο κεντρικός τραπεζίτης να είναι άφωνος ή να ζητά άδεια για να πει τη γνώμη του;» διερωτάται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα