“Η χώρα δεν χρειάζεται κάλπες”

Στα σενάρια που διακινούνται περί πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στον real fm, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε την άποψη ότι ο τόπος δεν χρειάζεται κάλπες. 

Στην επισήμανση ότι υπάρχει πόλωση και ερωτηθείς αν μπορεί να οδηγήσει σε κάλπες, ο πρώην υπουργός  ανέφερε:

«Μπορεί κανείς με αυτήν την κυβέρνηση να εκτιμήσει τι μέλλει γενέσθαι; Δεν το βλέπω, δεν μπορώ να εκτιμήσω τίποτα πια. Όλα είναι στη λογική “μεροδούλι, μεροφάι”, εβδομάδα με την εβδομάδα.

Δεν έχεις μια κυβέρνηση που να είναι ορατή η στρατηγική της, άρα να νομιμοποιείσαι να εκτιμήσεις “εκλογές ή όχι εκλογές”. Μπορεί να γίνουν, μπορεί να μη γίνουν, δεν της χρειάζεται ο τόπος, όμως».

Σε ερώτημα για το τι εκτιμά σε σχέση με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο πρώην υπουργός απάντησε:

«Τους ακούς όταν μιλάνε με εταίρους – δανειστές. Ο υπουργός των Οικονομικών έκανε μία δήλωση από τις ΗΠΑ, ότι θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις εις στο διηνεκές, η κ. Λαγκαρντ είπε δίπλα του κάτι στο ίδιο πλαίσιο, αλλά πολύ πιο αυστηρό, ταπεινωτικό.

Η φράση για τους δικηγόρους του διεθνούς εμπορικού δικαίου “Due diligence”, δηλαδή ξεκαθάρισμα σελίδα με σελίδα των χαρτιών, εξονυχιστικός έλεγχος είναι ένας όρος που αφορά εταιρίες προ των συγχωνεύσεων τους.

Όταν χρησιμοποιείς τον όρο αυτό, ο όρος “review”, αναθεώρηση δηλαδή, είναι για την πρώτη τάξη του δημοτικού. Όχι μόνο θα υπάρξει σχέση ανάμεσα στις υπηρεσίες του ΔΝΤ και την ελληνική κυβέρνηση, αλλά ο έλεγχος των οικονομικών θα είναι εξονυχιστικός, θα είναι ένα έλεγχος μιας οικονομίας που πορεύεται με αυτού του είδους τη σχέση που υπήρχε πριν από λίγο καιρό και θέλαμε να βγούμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα