“Η χώρα πρέπει να προσπαθήσει εντός ευρώ”

Απαντήσεις για την υποστήριξη του “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής και την  διαγραφή του από τους Ανεξάρτητους Ελληνες μετά από αυτή του τη δήλωση, έδωσε ο πρώην πια βουλευτής Κώστας Δαμαβολίτης (παρέδωσε την έδρα του).
Όπως είπε, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο MEGA, o Κώστας Δαμαβολίτης, στην τελευταία ΚΟ των ΑΝΕΛ είχε ξεκάθαρα αναφέρει ότι το δημοψήφισμα αφορά στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή.

Αναγνώρισε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό μέσο, συμφωνεί με τη διεξαγωγή του ωστόσο πιστεύει ότι αφορά στο κρίσιμο ερώτημα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωζώνη.

Πίστευε είπε ότι στη διάρκεια των ζυμώσεων θα υπάρξουν εξελίξεις κυρίως από τον διεθνή παράγοντα που θα απέτρεπαν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αλλά πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που μπήκε το θέμα στην τελική ευθεία όφειλε να πει την γνώμη του.

Υποστήριξε ότι δεν φεύγει από τις δεσμεύσεις απέναντι στους συμπολίτες του και ότι όπως είχε πει η χώρα πρέπει να προσπαθήσει εντός του ευρώ.

Πρόσθεσε ότι δεν βλέπει να απαντάται ούτε στο πλαίσιο της ΚΟ ούτε στα τηλεοπτικά πάνελ από κυβερνητικά στελέχη η ερώτηση για το τι θα συμβεί σε περίπτωση όχι εάν πάει η χώρα στις Βρυξέλλες και -δεδομένων των αντιδράσεων των αγορών που δεν έχουν κλονιστεί όσο περίμενε η κυβέρνηση- ακούσει εκ νέου το όχι των δανειστών.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να βγει η χώρα από το ευρώ όμως με το ίδιο επιχείρημα “ο Ντράγκι που είναι ο κεντρικός τραπεζίτης μπορεί να πει επειδή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να σου δώσω χρήματα επειδή έχει κενά στις δεσμεύσεις όσον αφορά το καταστατικό της ΕΚΤ, δεν σου δίνω λεφτά, δεν έχω πάρει μια ουσιαστική απάντηση”.

Αποκάλυψε ότι είχε πει στον Πάνο Καμμένο ότι “στη διαδρομή αυτή που θα πάμε επειδή το οικοδόμημα των ΑΝΕΛ οφείλεται στην προσωπική σου προσπάθεια, όταν φθάσουμε να διαφωνούμε για διαφορετικούς λόγους, για λόγους τιμής, όταν διαφωνήσουμε, θα σου παραδώσω την έδρα και όταν είχαμε πάει μαζί στο Άγιο Όρος του το εξέθεσα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια”.

Επισήμανε ότι κατά τη γνώμη του, ο βουλευτής είναι δυσυπόστατο ον, “τη μια υπόσταση την έχει από τον κόσμο και τη δημοτικότητά του και την άλλη υπόσταση την οφείλει στο κόμμα και στον αρχηγό του κόμματος, εγώ λοιπόν φεύγοντας δεν θέλω να πάρω κάτι το οποίο δεν μου ανήκει”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα