“Η χώρα χρειάζεται γενναίους”

Κριτική στην κυβέρνηση ότι καθημερινά «κάνει λίγο λιγότερα από αυτά που επιβάλλουν οι συνθήκες, γι’ αυτό ακριβώς και δεν έχουμε βγει από την κρίση» άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε, επίσης, ότι «η πατρίδα έχει κρυμμένες δυνάμεις- αυτές που έχουμε μέσα μας. Άρα αυτό πρέπει να φροντίσουμε: να βγάλουμε αυτές τις δυνάμεις μπροστά και να παράγουμε για να μπορέσουμε να προσφέρουμε και στην οικογένεια μας αλλά και στον τόπο μας. Αυτή είναι η ευχή μου για όλους μας».

Απαντώντας στο ερώτημα αν η αντιπολίτευση έχει πιο εύκολο ρόλο από την κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «εμείς σε όλα τα σημαντικά θέματα πέρα από αντιρρήσεις έχουμε και προτάσεις. Ακόμα και στο ασφαλιστικό που είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα της χώρας δεν αρκεστήκαμε να πούμε “δεν τα κάνετε καλά”, αλλά προτείναμε ένα συγκεκριμένο σύστημα τριών πυλώνων, πράγμα που δεν αρέσει πάντα στον κόσμο γιατί πολλές φορές θέλουν ένα “ναι” ή ένα “όχι”».
Τόνισε, τέλος, την έλλειψη μιας ομάδας τολμηρών πολιτικών «που να βάλει ένα σχέδιο για τη χώρα. Γι’ αυτό αναγκάζονται κάθε τόσο να πηγαίνουν στην Ευρώπη με απλωμένο το χέρι και να λένε δώσε μας και εμάς κάτι για να μπορέσουμε να ξαναβγάλουμε και την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αν υπήρχε μία θαρρετή ομάδα, μία γενναία ομάδα και έβγαζε ένα σχέδιο για την χώρα να είσαι σίγουρος ότι θα είχαμε φύγει από την κρίση εδώ και πολύ καιρό. Οι πολιτικοί μας κατάφεραν να χρεώσουν την χώρα. Αυτοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια κατάφεραν να χρεώσουν την χώρα – αρκετοί δηλαδή από αυτούς βγήκαν κερδισμένοι αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία- αλλά όταν πια φάνηκε το πρόβλημα αντί να πουν σηκώνουμε τα μανίκια βρίσκουμε μία λύση για την χώρα έφυγαν στο εξωτερικό και είπαν δώσε μας λεφτά και δώσε μας και τη λύση. Είναι σαν να έχει πέσει έξω η οικογένεια σου και να πηγαίνεις στην τράπεζα και να της λες δώσε μου ένα δάνειο και πες μου και τι δουλειά πρέπει να κάνει η γυναίκα μου, τα παιδιά μου και εγώ, πώς πρέπει να περιποιούμαι το χωράφι μου για να δω τι να κάνω».

Οκτώ μικρές συζητήσεις

Όπως είναι γνωστό το Ποτάμι μετέχει με περίπτερο στο MoneyShow που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο σε κεντρικό ξενοδοχείο. Με την ευκαιρία αυτή διοργανώνει το Σάββατο οκτώ πάνελ, όπου θα συνεδριάσουν οι τομείς πολιτικής του κόμματος με στόχο να παραχθούν θέσεις και απόψεις για οκτώ μεγάλα προβλήματα της χώρας. Οκτώ προβλήματα, οκτώ ειδικοί, προσκεκλημένοι του κάθε Τομέα θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, Γ. Γ. Κοινοβουλευτικού Έργου, θα αναπτύξει τα πελατειακά φαινόμενα και τα θεσμικά αντίβαρα που έχει ανάγκη ένα κράτος δικαίου.

O Γιάννης Μαργαρίτης, σκηνοθέτης και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση για μια περιφερειακή αναπτυξιακή πολιτική που περνά μέσα από τον Πολιτισμό.

Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, ομότιμος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς θ’ αναφερθεί στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Τάσος Ροζολής, πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού) θα κληθεί να αναλύσει την άποψη ότι η αμυντική βιομηχανία στη χώρα ως ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη δυναμική επανεκκίνηση του κλάδου.

Ο Δρ. Παντελής Οικονόμου, π. Επιθεωρητής Πυρηνικής Ασφάλειας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας με αντικείμενο τους κινδύνους που προκύπτουν τόσο από την πυρηνική πολιτική των κρατών όσο και από την πυρηνική τρομοκρατία, θα αναπτύξει θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Η Μαρίνα Κουρεμένου, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής πολιτιστικής εταιρίας «Πύρνα» θα συζητήσει τη δομή – πρότυπο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας υποστηρίζοντας ότι οι συνέργειες μπορούν να αποδώσουν όταν ο στόχος είναι κοινός.

Ο Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού θα αναδείξει τη δική του πρόταση για το ασφαλιστικό προτείνοντας ένα μοντέλο πολλαπλών πυλώνων για το συνταξιοδοτικό.

O Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας θα περιγράψει πώς είναι να κινείσαι με αμαξίδιο στους δρόμους της Αθήνας. Είναι απόφοιτος του ΕΜΠ – συντονιστής στο Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), παίκτης της εθνικής ομάδας ράγκμπι με αμαξίδιο και μέλος της οργανωτικής ομάδας του TEDxAthens. Μέχρι σήμερα έχει μιλήσει σε πάνω από 30.000 παιδιά σε σχολεία εξοικειώνοντάς τα με την ζωή ενός ανθρώπου με αναπηρία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα