Η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση, το μήνυμα Γρηγοράκου

Αναγκαία χαρακτήρισε την εθνική συννενόηση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την συζήτηση επί του προυπολογισμού. «Η παρούσα Βουλή οφείλει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, ώστε κάποιοι να καταλάβουν πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα αναγνωρίζει τις ανάγκες της χώρας» ανέφερε μεταξύ άλλων   ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, 

«Η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Υπάρχουν νηφάλιες και ψύχραιμες φωνές σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Η βούληση των βουλευτών πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Τώρα που βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ομφαλοσκοπούμε» υποστήριξε αρχικά  ο υπουργός.

«Η έξοδος απ’ το Μνημόνιο που είναι ο κύριος στόχος της κυβέρνησης, δεν είναι περίπατος. Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι ένας συμβιβασμός μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ώστε η Ελλάδα να αποφύγει τις μεταβατικές λύσεις. Δεν μπορούμε να έχουμε Μνημόνια το 2015. Κι η συνταγή είναι μία: Νηφαλιότητα, σωστή αντιμετώπιση και τήρηση συμπεφωνηθέντων. Δεν υπάρχει περίπτωση δανειστής να σου κάνει σκόντο. Θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους και θα τα πάρουν» εκτίμησε ο κ. Γρηγοράκος, υποστηρίζοντας πως οποιαδήποτε σκέψη για μη αποπληρωμή των δανεικών, θέτει τη χώρα σε κίνδυνο.

Εξάλλου, ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του 2014, το υπουργείο Υγείας προσέλαβε 2.486 γιατρούς, καθώς «το ΕΣΥ ήταν άδειο». Μέχρι το τέλος του έτους εκκρεμεί η πρόσληψη 370 μονίμων γιατρών και 300 επικουρικών, ενώ το 2015 προγραμματίζεται η πρόσληψη 1.500 μονίμων γιατρών και 2.500 νοσηλευτών. «Δίνουμε 2.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα νοσοκομεία, γιατί είναι άδεια από προσωπικό. Αλλάζουμε τον νόμο για τους αγροτικούς γιατρούς και λέμε πως δεν θα μπορούν να φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό αν δεν κάνουν υπηρεσία υπαίθρου. Ευελπιστούμε πως θα καταργήσουμε το πεντάευρο στα νοσοκομεία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα