«Η Ψιψινοπαρέα» της Ειρήνης Λάζαρη

Μια πρόταση για τους μικρούς μας φίλους έρχεται από μια νέα δημοσιογράφο, την Ειρήνη Λάζαρη. Η «Ψιψινοπαρέα: Ο Θησαυρός του Καλαμαριού» είναι μια ιδέα που μετά από τέσσερα χρόνια συγγραφής βρίσκεται πλέον στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «iWrite Publications», σε εικονογράφηση από την Πέννυ Λάζαρη.

Πρόκειται για ένα διήγημα που αναφέρεται στις περιπέτειες της «ψιψινοπαρέας», δηλαδή της παρέας τεσσάρων γατιών. Ο Μπίμης, η Ριρή, ο Γκούτζι και η Μάρω, οι ήρωες του βιβλίου, αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο Μπακαλιαρόνησο. Στη διαδρομή τους συναντούν τον Τζέλο, ο οποίος φαίνεται να έχει… διαφορετική άποψη. Πέφτουν στην παγίδα του και αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον «απαγωγέα» τους, προκειμένου να φέρουν στο «φως» τον μυθικό θησαυρό του Καλαμαριού. Μάλλον, οι φίλοι μας δεν είχαν στον νου τους το παλιό και σοφό γατίσιο ρητό, που λέει πως «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα»! Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας εννιά ετών και άνω, καθώς και σε όσους νιώθουν… παιδιά.

Η παρουσίαση έγινε σήμερα Κυριακή στις 11:30 π.μ. στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή, πλατεία Δημοκρατίας). Για το βιβλίο μίλησαν η Σία Κοσιώνη, δημοσιογράφος, και η Ελένη Σπανογιάννη, εκπαιδευτικός, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ηθοποιοί Χρήστος Σιμαρδάνης και Στέλιος Μαζιώτης. Tην παρουσίαση συντόνισε η Μάριον Χαραχούσου, δημοσιογράφος-φιλόλογος.

Πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι που το ταλέντο της πένας τους άπλωσαν σε σελίδες βιβλίων, διεισδύοντας σε μια διαφορετική μορφή γραφής, συμβάλλοντας έτσι στο πολιτιστικό γίγνεσθαι ολόκληρου του πλανήτη. Η Ειρήνη Λάζαρη αποφάσισε να ξεκινήσει αυτή τη συμβολή της με ένα βιβλίο νεανικό, παράλληλα με την ενασχόλησή της με τη δημοσιογραφία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα