Η ώρα της «Βασίλισσας»

Ήταν 27 Νοέμβρη του 2007 όταν η ΑΕΚ δεν μπορούσε να υπερασπιστεί το υπέρ της 91-82 και έχανε στη Γαλλία από τη Σολέ με 78-55. Έπρεπε να περάσουν επτά χρόνια και κάμποσοι μήνες για να επιστρέψει η «Βασίλισσα» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ομάδα που γνώρισε το μπάσκετ στους Έλληνες στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στην ουσία παρέσυρε νέους γονείς της εποχής στην ενασχόληση με το συγκεκριμένο σπορ, θρέφοντας από τότε διαρκώς την ελληνική καλαθοσφαίριση, αντιμετωπίζει την Τετάρτη, 14/10, στις 19:00 την Κράσνι από τη Ρωσία στην πρεμιέρα του Eurocup.

Μέχρι εκεί μπορεί να αντέξει η φετινή ΑΕΚ, τη δεύτερη σε δυναμικότητα διοργάνωση, ωστόσο έχει υψηλότατους στόχους, καθώς επιδιώκει η σεζόν να είναι μεταβατική και από μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα νε μετατραπεί σε διεκδικήτρια τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας», Ντούσαν Σάκοτα αναφέρθηκε σε αυτή την ιστορική για την ΑΕΚ αναμέτρηση: «Είναι μια ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η ‘Βασίλισσα’ έπαιξε στην Ευρώπη για τελευταία φορά. Παράλληλα ο αγώνας με την Κράσνι είναι πολύ σημαντικός. Είναι ένα παιχνίδι-κλειδί που θα μας βοηθήσει να πάρουμε την πρόκριση. Ο όμιλός μας θυμίζει. Ευρωλίγκα. Όλες οι ομάδες, με εξαίρεση την Κράσνι και τη Χάποελ, έδειξαν και πέρσι την αξία τους και έχουν μεγάλα μπάτζετ και ισχυρά ρόστερ. Δεν είμαστε φαβορί, αλλά είναι καθήκον μας να νικήσουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα